Έτσι απέφευγε τους ελέγχους ο παιδοβιαστής και κομματάρχης της ΝΔ Ηλίας Μίχος

Ένα γκρουπ στο Viber και οι κατάλληλες διασυνδέσεις ήταν η προστασία του παιδοβιαστή και κομματάρχη της ΝΔ, Ηλία Μίχου, από τους ελέγχους των αρμόδιων αρχών και την αποφυγή προστίμων για πιθανές παρανομίες.

Συγκεκριμένα, ο 53χρονος παιδοβιαστής και μαστροπός της 12χρονης στα Σεπόλια, συμμετείχε μαζί με άλλους επιχειρηματίες της περιοχής σε μια ομάδα που ονομαζόταν «Κολωνός – Ομάδα ταχύτητας».

Εκεί, όσοι συμμετείχαν είχαν το καθήκον να ενημερώσουν τους υπόλοιπους για τη διενέργεια ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία ή κάποια υπηρεσία του κράτους.

Στις 29 Ιουνίου 2021, στην ομάδα αυτή φτάνει ένα μήνυμα που γράφει: «Δημοτική, μια ξανθιά και ένας τύπος. Δυρραχίου, έλεγχος για άδειες». Άμεσα ξεκίνησαν οι ερωτήσεις από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας: «Σε ποιον αριθμό στη Δυρραχίου;». «Πάνε προς Άγιο Μελέτη», «Ήταν σε μένα, στο μαγαζί. Έλεγχος για άδειες» η απάντηση.

Το επόμενο μήνυμα ήταν στις 2 Ιουλίου 2021. «Έλεγχος από Δημοτική Αστυνομία στην Κρέοντος» έγραφε και συμπλήρωνε μετά από ερώτηση για τους ελέγχους. «Άδεια λειτουργίας, βεβαίωση εγκατάστασης, αποστάσεις, τραπεζοκαθίσματα».

Λίγες ημέρες αργότερα, ο συναγερμός ήταν πιο δυνατός, καθώς ο έλεγχος γινόταν από την Επιθεώρηση Εργασίας. «Έφυγαν προς Ιωαννίνων» το μήνυμα ενός μέλους, με ένα άλλο να ρωτά: «Τι φοράνε; Πόσοι είναι;». «Τέσσερις γυναίκες, η μία κρατάει έναν μπλε φάκελο» συμπληρώνει ο αποστολέας.

Όπως φαίνεται ο Ηλίας Μίχος μάθαινε από τις γνωριμίες που είχε εντός του δήμου Αθηναίων για τους ελέγχους που επρόκειτο να γίνουν, ενώ είχε και επαφές στην Ελληνική Αστυνομία, μέσω των «χορηγιών» που έκανε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Τέλος, χρησιμοποιούσε και την «ομάδα ταχύτητας» για να προλαμβάνει όσες εφόδους γίνονταν από άλλους κρατικούς φορείς, προκειμένου να γλιτώσει πιθανά πρόστιμα από παραβάσεις. 

pronews.gr

Από το Blogger.