ΥΠΑΜ Ρωσίας Σ.Σοιγκού προς ΥΠΑΜ ΗΠΑ Λ.Οστιν: «Βαδίζουμε προς ανεξέλεγκτη κλιμάκωση»

Ανησυχητικά επικίνδυνη γίνεται η κατάσταση στην ανατολική Ευρώπη μετά τις πληροφορίες  ότι το καθεστώς του Κιέβου ετοιμάζει προβοκάτσια στην Ουκρανία με τη χρήση της λεγόμενης «βρόμικης βόμβας» βόμβας δηλαδή με ραδιενεργά υλικά, αλλά συμβατική γόμωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας απεύθυνε σήμερα  ύστατη προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ σε πολύ έντονους τόνους, ότι η κατάσταση στην Ουκρανία βαδίζει σε ανεξέλεγκτα μονοπάτια, καθώς το Κίεβο σχεδιάζει ραδιενεργό κτύπημα.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ο Ρώσος υπουργός  είχε ακόμη μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Οστιν, την δεύτερη μέσα σε τρεις ήμερες.

Η Μόσχα δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνομιλίας, αλλά αυτή περιστράφηκε γύρω από τους τυχοδιωκτισμούς του Κιέβου και πόσο επικίνδυνοι είναι για την παγκόσμια ειρήνη. 

 Νωρίτερα, ο Σοϊγκού είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Γάλλο υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιέν Λεκορνύ και τους ομολόγους του της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ και της Βρετανίας Μπεν Ουάλας με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας,

Για τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας πρόκειται για πολύ εντατικές συνομιλίες σε μία μόνο ημέρα για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στο τέλος του Φεβρουαρίου.

 

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Σεμπαστιέν Λεκορνύ, ο Ρώσος υπουργός εξέφρασε δυσαρέσκεια για την κατάσταση στην Ουκρανία «όπου υπάρχει τάση για ανεξέλεγκτη κλιμάκωση», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. 

 Έκανε επίσης λόγο, όπως και στους ομολόγους του Χουλουσί Ακάρ και Μπεν Ουάλας, για ρωσικές «ανησυχίες που συνδέονται με πιθανές προκλητικές ενέργειες εκ μέρους της Ουκρανίας με την προσφυγή σε «βρόμικη βόμβα».

Το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του την αναφορά σε «ρωσικούς φόβους» για πλήγμα «με βρόμικη βόμβα από τους Ουκρανούς στο έδαφός τους για να επιρρίψουν την ευθύνη στη Ρωσία».

Ο Σεμπαστιέν Λεκορνύ υπενθύμισε ότι «η Γαλλία αρνείται κάθε μορφή κλιμάκωσης, ιδιαίτερα πυρηνικής», τονίζοντας επίσης την αποφασιστικότητα της Γαλλίας «να συμβάλει σε ειρηνική επίλυση της σύρραξης, στο πλευρό των συμμάχων της».

Από την πλευρά του ο  πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της κρατικές Δούμα Leonid Slutsky κατηγόρησε σήμερα τον επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου Β.Ζελένσκι ότι προσπαθεί να εξωθήσει τη Δύση προς ένα παγκόσμιο πόλεμο επιχειρώντας να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στο πεδίο στον πόλεμο με την Ρωσία.

 

Οι επαφές αυτές πραγματοποιούνται την ώρα που η Ρωσία αντιμετωπίζει νέα μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για «σημαντική αύξηση» των ουκρανικών επιθέσεων σε πολλές ρωσικές συνοριακές περιοχές, η οποία όμως δείχνουν και σχετικά βίντεο αντιμετωπίζεται επιτυχώς από τις ρωσικές δυνάμεις. pronews.gr
Από το Blogger.