Ανθρωποκυνηγητό για τον «βιαστή με τα τατουάζ»

Θέμα ωρών θεωρεί η Ελληνική Αστυνομία τη σύλληψη του «βιαστή με τα τατουάζ», ο οποίος διαφεύγει στην Αλβανία. Σε αναζήτησή του οι αλβανικές αρχές. Επαφή των υπουργών Δημόσιας Τάξης των δύο χωρών για την έκδοσή του.

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις αλβανικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 45χρονου «βιαστή με τα τατουάζ» που πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα στις 27 Οκτωβρίου και αφού είχε προλάβει να βιάσει μια 34χρονη και να αποπειραθεί λίγο νωρίτερα να κάνει το ίδιο και σε μια 24χρονη.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του αλβανικού υπουργείου Δημόσιας Τάξης διαβεβαίωσε πως για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του κινούνται ήδη οι αλβανικές αρχές. 

Ο δράστης είναι 45 ετών, διαζευγμένος και μένει στο Παλαιό Φάληρο, ενώ οι δύο επιθέσεις του φέρονται να έχουν γίνει σε απόσταση 500 μέτρων από το σπίτι του. Ο άνδρας αμέσως μετά τις επιθέσεις και ενώ το θέμα λάμβανε διαστάσεις, με δεδομένο ότι δεν είχε ακόμα ταυτοποιηθεί, κατάφερε να βγει από τον συνοριακό σταθμό της Κακκαβιάς στις 27 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Εσίντο Μπαρκάι, που μίλησε στο MEGA ο 45χρονος βρίσκεται στην Αυλώνα της Αλβανίας και κρύβεται προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αλβανικές αρχές έχουν ψάξει στο πατρικό του σπίτι αλλά και σε σπίτια συγγενών και φίλων, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Επαφή Θεοδωρικάκου – Τσούτσι

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του Μπλέντι Τσούτσι. Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αλβανό Υπουργό, τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση των αλβανικών αρχών ασφαλείας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 42χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό κοπέλας στο Παλαιό Φάληρο, καθώς επίσης και τη συνέχιση της καλής συνεργασίας των διωκτικών αρχών των δύο χωρών.

Ο συνδικαλιστής Αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, ανέφερε σχετικά με το ζήτημα της έκδοσής του στην Ελλάδα «Υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα. Η Αλβανία σαν χώρα δεν έχει υπογράψει το ζήτημα των εκδόσεων με την ΕΕ. Πριν δύο μήνες όμως μας παρέδωσαν έναν κακοποιό στα σύνορα.

Είναι θέμα χρόνου, ακόμα και τα αλβανικά ΜΜΕ κατακεραυνώνουν τον δράστη γιατί το θεωρούν και οι ίδιοι θέμα τιμής. Είναι σε πολύ καλό δρόμο οι έρευνες, εργαζόμαστε ειδικό κλιμάκιο με την αλβανική αστυνομία και είναι θέμα χρόνου η σύλληψη του δράστη».

newsbomb.gr

Από το Blogger.