Νέα κατάθεση σοκ για τον εφιάλτη της 12χρονης στον οίκο ανοχής - «Έρχονται» 7 νέες συλλήψεις


Κατέθεσε για τέταρτη φορά, χθες Δευτέρα, η 12χρονη μαθήτρια από τον Κολωνό, προκειμένου να έρθουν στο φως νέα στοιχεία της υπόθεσης βιασμού και εκπόρνευσης από τον Ηλία Μίχο και άλλους άνδρες τους οποίους προσέγγιζε ο 53χρονος μέσα από εφαρμογή γνωριμιών.

Η κατάθεση της ανήλικης κινήθηκε και πάλι σε δύο άξονες. Στην αρχή, το κορίτσι κλήθηκε να περιγράψει όλα όσα έζησε στον οίκο ανοχής, ενώ στη συνέχεια, οι αστυνομικοί της έδειξαν φωτογραφίες, προκειμένου, το κορίτσι, να αναγνωρίσει τους βιαστές της.

Η αστυνομία συνέχιζε τις έρευνες ώστε να ταυτοποιηθούν πλήρως και άλλα άτομα από τη λίστα των 213 που είχαν επικοινωνήσει με κάποιο από τα προφίλ της 12χρονης στο Blindchat.

Μετά την κατάθεση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αναμένεται να εκδοθούν επτά εντάλματα σύλληψης για άτομα που είχαν κλείσει ραντεβού με την ανήλικη μέσω της εφαρμογής γνωριμιών.

Οι διωκτικές αρχές εστιάζουν τις έρευνές τους στα πρόσωπα που ήταν διαδικτυακοί συνομιλητές της 12χρονης από τον Κολωνό, που έπεσε θύμα βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, προκειμένου να διαπιστώσουν αν συναντήθηκαν με την ανήλικη και αν συνευρέθηκαν μαζί της.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη (1.11) ότι άλλα δύο άτομα προσήλθαν αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ για την υπόθεση μαστροπείας.

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, έκανε γνωστό ότι διαγράφηκε από το κόμμα μέλος του στη Ρόδο για το οποίο υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής του στην υπόθεση.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ δύο ημεδαποί ηλικίας 50 και 34 ετών αντίστοιχα, παρουσιάστηκαν στους αστυνομικούς και ανέφεραν ότι συνομίλησαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη.

Οι δύο άνδρες εξετάστηκαν ενόρκως και αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Δημοσιοποίηση στοιχείων παιδοβιαστών

H νέα (τέταρτη) κατάθεση του κοριτσιού, αναμένεται να ανοίξει το δρόμο και για νέες συλλήψεις. Εν τω μεταξύ, πλέον έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία όλων των συλληφθέντων, που φέρονται να βίασαν την 12χρονη.

Συγκεκριμένα, πριν τέσσερις ημέρες η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, τις φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος τριών ακόμη ανδρών, οι οποίοι συνελήφθησαν την 14, 15 και 16 Οκτωβρίου 2022.

Διαγραφή μέλους του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στη Ρόδο

Στο μεταξύ, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, αποκαλυψε το πρωί στον ΑΝΤ1 ότι διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μέλος του κόμματος στη Ρόδο επειδή επιβεβαιώθηκε ότι είχε συνομιλήσει διαδικτυακά με τη 12χρονη που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης στο Κολωνό.

«Δεν έχουμε κανένα επίσημο στοιχείο από την αστυνομία και την έρευνα που γίνεται. Υπήρχαν κάποιες πληροφορείς, που όπως μπορέσαμε διερευνήσαμε. Είναι ήδη εκτός κόμματος. Η υπόθεση αυτή πρέπει να καθαρίσει», είπε ο γραμματέας του κόμματος.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, πρόκειται για μέλος σε τοπική οργάνωση στη Ρόδο από τον οποίο ζητήθηκε πάραυτα η παραίτηση και αποχώρηση του, όπερ κι έγινε. 

Από το Blogger.