«Άγγιξαν» τα 28 εκατ. οι δωρεές στην Κιβωτό σε 4 χρόνια - Τί έδειξε ο έλεγχος

Το ποσό - μαμούθ των 27,7 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε η Κιβωτός του Κόσμου από δωρεές μέσα σε τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα κατά την περίοδο 2017-2021, όπως προέκυψε από τον οικονομικό έλεγχο στην οργάνωση.

Μάλιστα, το ίδιο χρονικό διάστημα έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Στο όνομα της πρεσβυτέρας και της 86χρονης μητέρας του Αντώνιου η Κιβωτός

Στο μεταξύ, τα πρώτα ευρήματα από τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας έδειξαν πως πρόκειται για Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), με την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, να κατέχει το 50%, και το υπόλοιπο 50% να είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου. Μάλιστα οι δύο γυναίκες ήταν και οι μόνες που μπορούσαν να σηκώνουν χρήματα από τους λογαριασμού της Κιβωτού.

Την ίδια ώρα οι έλεγχοι από την Οικονομική Αστυνομία συνεχίζονται, καθώς ερευνάται και η διαδρομή που ακολούθησαν τα χρηματικά ποσά που λάμβανε η Κιβωτός του Κόσμου από χορηγίες και δωρεές. Μάλιστα, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αναμένεται να ερευνήσει τόσο τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντώνιου όσο και της πρεσβυτέρας.

Φύλλο και φτερό τα οικονομικά στοιχεία

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί της περασμένης Δευτέρας και μετά τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στα αρμόδια υπουργεία, μπήκαν σε εφαρμογή οι έλεγχοι για τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και για το πού διατέθηκαν τα χρηματικά ποσά που λάμβανε ο πατήρ Αντώνιος από χορηγίες, δωρεές κι άλλες πηγές ρευστότητας.

Οι πρώτοι που ανέλαβαν να «ξεσκονίσουν» λογιστικά βιβλία, λογαριασμούς κι εμβάσματα προς και από την Κιβωτό του Κόσμου ήταν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο της συγκεκριμένης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες 24 ώρες κάνει «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης.

Διαχειριστικός έλεγχος από τη νέα διοίκηση

Την ίδια ώρα, αρχής γενομένης από την ίδια την Κιβωτό του Κόσμου, το νέο υπηρεσιακό Δ.Σ. που ανέλαβε χθες με απόφαση του υπουργείου Εργασίας θα προχωρήσει με τάχιστες διαδικασίες σε διαχειριστικό έλεγχο.

Επόμενο βήμα θα είναι η οργάνωση της νέας καθημερινότητας της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς προτεραιότητα είναι να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των δομών ανά την Ελλάδα.

Παράλληλα και με δεδομένο ότι η χρονιά τελειώνει, το νέο Δ.Σ. θα πρέπει να δει τι μέλλει γενέσθαι και με τους οικονομικούς πόρους για τη λειτουργία της Κιβωτού, οι οποίοι προέρχονται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα από ιδιωτικές χορηγίες.

Άφαντοι μετά τις αποκαλύψεις

Τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και η πρεσβυτέρα εδώ και λίγα 24ωρα είναι άφαντοι καθώς κανένας δεν γνωρίζει που βρίσκονται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μετά τις συνεντεύξεις που είχε δώσει το ζευγάρι τις πρώτες ημέρες των αποκαλύψεων, χωρίς ωστόσο να δίνουν απαντήσεις για τις καταγγελίες, ουδείς φαίνεται να γνωρίζει πού βρίσκονται αλλά και να έχει επικοινωνήσει μαζί τους.

 vradini.gr

Από το Blogger.