«Ντου» στη δομή της Χίου από την οικονομική αστυνομία – Ανοίγουν οι λογαριασμοί του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στη Χίο έφτασε σήμερα κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας, προκειμένου να πραγματοποιήσει έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης, μετά τη θύελλα καταγγελιών.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στη δομή σήμερα το μεσημέρι, πήραν από τα γραφεία της Κιβωτού δύο μεγάλους φακέλους, τους οποίους θα κάνουν «φύλλο και φτερό», την ώρα που τα στοιχεία από την έρευνα στη δομή του Κολωνού, παρουσιάζουν ιλιγγιώδη χρηματικά ποσά που κατέληγαν στην οργάνωση.

Σύμφωνα με την εκπομπή Tlive, από το 2017 έως το 2022, οι δωρεές και οι χορηγίες ξεπερνούν κατά πολύ τα 30 εκατομμύρια ευρώ και ίσως φτάνουν ακόμη και τα 40 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για το διάστημα από το 2007 έως το 2022, τα ποσά μπορεί να φτάνουν τα 90 εκατ. ευρώ.

Ανοίγουν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικονομική αστυνομία έχει ζητήσει να ανοίξουν οι λογαριασμοί πέντε προσώπων που βρίσκονται στο Δ.Σ. της Κιβωτού του Κόσμου. Το αίτημα θα γίνει δεχτό τις επόμενες ημέρες και θα ανοίξουν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, της μητέρας του αλλά της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή.

Πρώην στέλεχος άδειασε τραπεζική θυρίδα

Παράλληλα σάλο έχει προκαλέσει το δημοσίευμα που αναφέρει ότι πρώην στέλεχος της οργάνωσης επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης υποκατάστημα γνωστής τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας και σήκωσε από μια θυρίδα χρήματα, ίσως και άλλα αντικείμενα, που υπήρχαν μέσα σε αυτή, αδειάζοντας την! Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην τράπεζα φαίνεται να υπάρχει λογαριασμός της Κιβωτού του Κόσμου ύψους 2.000.000 ευρώ! Για το άδειασμα της θυρίδας φέρεται να έχουν ενημερωθεί και οι ελεγκτές της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Χρήματος που ήδη ερευνούν τις ύποπτες δραστηριότητες της Κιβωτού του Κόσμου.

newsbreak.gr

Από το Blogger.