Θάνος Πλεύρης: «Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα έπρεπε να έχουν απολυθεί, δεν πιστεύουν στην επιστήμη!»

Συνεχίζεται ο εκβιασμός - «Όποιος έχει εμβολιαστεί, θα διαγράφεται το πρόστιμό του κι αν το έχει πληρώσει θα υπάρξει διαδικασία συμψηφισμού ή επιστροφής»

Την κυνική του θέση απέναντι στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, που βρίσκονται 14 μήνες χωρίς δουλειά, εξέφρασε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Ας κάνουν μια αρχή οι ίδιοι να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Το ΣτΕ μας έχει πει ότι η αναστολή είναι συνταγματική, αλλά πρέπει να εξετάζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα εξεταστούν λοιπόν τα επιδημιολογικά δεδομένα και των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών. Το μέτρο είναι μέχρι τις 31/12 και μέχρι τότε θα υπάρξει απόφαση. Η θέση μου είναι ότι σέβομαι την απόφαση του ΣτΕ, αλλά αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν απολυθεί για να πάρουν τις θέσεις τους άνθρωποι που πιστεύουν στην επιστήμη και θα μπορούν να προσφέρουν. Αυτό, όμως, είναι μια προσωπική θέση και σεβόμαστε τι είπε το ΣτΕ», ανέφερε νωρίτερα σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» που ήταν καλεσμένος.

Ο κ.Πλεύρης είπε πως μέσα στον μήνα θα έρθει η διάταξη για την κατάργηση των προστίμων στους μη εμβολιασμένους. «Δεν έχει γίνει η αφαίρεση των προστίμων για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, γιατί έπρεπε να επεξεργαστούμε κάποια δεδομένα στο υπουργείο Υγείας. Έρχεται μέσα στον Νοέμβριο η διάταξη, για να έχουμε την κατάργηση των προστίμων. Θα έχουμε το εξής: Όποιος έχει εμβολιαστεί, θα διαγράφεται το πρόστιμό του κι αν το έχει πληρώσει θα υπάρξει διαδικασία συμψηφισμού ή επιστροφής».

Το ζήτημα των παρακολουθήσεων

Ο κ.Πλεύρης μίλησε και για το καυτό θέμα των παρακολουθήσεων.

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι που ακούω πολλές φορές, αλλά δεν είναι σαφές στους πολίτες. Υπάρχουν οι νόμιμες επισυνδέσεις από την ΕΥΠ. Σε αυτό το κομμάτι υπήρξε η υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη, όπου ο πρωθυπουργός πήρε άμεσες αποφάσεις. Υπάρχουν και καταγγελίες για παρακολουθήσεις που γίνονται από το λογισμικό Predator, στο οποίο δεν έχει καμία σχέση η κυβέρνηση. Είναι δύο διαφορετικά θέματα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

 «Οι νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ δεν έχουν σχέση με το Predator. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα δημοσίευμα που επικαλείται πηγές οι οποίες δεν αξιολογούνται. Ο δημοσιογράφος και εκδότης εμφανίστηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δεν αποκάλυψε τις πηγές του. Η κυβέρνηση που δεν έχει καμία σχέση με το Predator, δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι παρακολουθούνται. Αυτός που γνωρίζει, είναι αυτός που έχει το ρεπορτάζ».

Σχετικά με πρόσωπα που δεν κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις σημείωσε πως «η Εξεταστική Επιτροπή, με αίτημα της αντιπολίτευσης, είχε αντικείμενο ελέγχου μόνο την περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη. Αυτό ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήθελαν να το διευρύνουν χρονικά. Όλα ψάχτηκαν και κλήθηκαν και οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιριών. Κλήθηκαν όλοι οι διοικητές της ΕΥΠ. Έγινε ακρόαση και του εισαγγελέα που δίνει τις άδειες για την ΕΥΠ. Όπως βλέπετε και στο θέμα στη Θεσμών και Διαφάνειας, θα γίνει και εκεί ακρόαση».

Στη συνέχεια, είπε «πάμε να φύγουμε, όμως, από το μείζον. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ρεπορτάζ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του υπονοεί ότι έχει γνώση. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι δημοσιογράφος. Αν γνωρίζει κάτι και έχει στοιχεία, να βγει να μιλήσει. Είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός, να βγει να μιλήσει. Η λάσπη στον ανεμιστήρα είναι γνωστή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα μου κάνει εντύπωση τα δύο πρόσωπα που υποτίθεται ότι γνωρίζουν, να γίνουν και προστατευόμενοι μάρτυρες».

Ενώ πρόσθεσε ακόμα ότι: «Ποιοι είναι οι θιγόμενοι από τη λίστα; Είναι υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Κάποιος που έρχεται και λέει ότι αυτά τα ονόματα παρακολουθούνται, έχω αξιόπιστες πηγές που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, δεν θα αποκαλύψω τα στοιχεία μου και θα βγαίνω από κανάλι σε κανάλι και θα αφήνω υπονοούμενα. Το δημοσιογραφικό απόρρητο δεν υπερβαίνει την εισαγγελική και δικαστική έρευνα. Αν έχουν διαπραχθεί κακουργήματα και τα γνωρίζει ο κ. Βαξεβάνης, είναι υποχρεωμένος να πάει και να τα καταγγείλει. Η πολιτική ζωή του τόπου δεν μπορεί να λειτουργεί εκβιαστικά. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια δημοσιογραφική έρευνα που δεν έχει κανένα αποτέλεσμα».

Σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη: «Στην υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη, παρακολουθήθηκε με αίτημα που έγινε και εισαγγελική λειτουργό που το επεξεργάστηκε τηρώντας όλες τις τυπικές προϋποθέσεις. Κλήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης να πάει να ενημερωθεί και δεν έχει πάει να ενημερωθεί. Εγώ πώς να μάθω; Η ΕΥΠ σε αυτή εδώ τη χώρα, που έχουμε και γείτονα την Τουρκία, γίνονται για λόγους ασφαλείας. Δεν γνωρίζω γιατί παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης, υπήρξε μια εισαγγελική λειτουργός που έδωσε την άδεια, σε χρονική περίοδο που δεν ήταν αρχηγός κόμματος».

Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμα ότι: «Η λάσπη που υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ευθέως από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Βαξεβάνης λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, πάει να συνδέσει τις παρακολουθήσεις από το Predator αν αυτές υπάρχουν με την κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα δημοσίευμα του κ. Βαξεβάνη χωρίς καμία πηγή, και τις εφημερίδες της Αριστεράς το αναπαράγουν. Το Predator υπάρχει, όπως υπήρχε και το Pegasus από την εποχή του κ. Τσίπρα. Απαγορεύεται η παρακολούθηση, εμείς θα απαγορεύσουμε και τη διάθεση των λογισμικών αυτών».

«Έχουμε, λοιπόν, ένα δημοσίευμα και εν χορώ το σύνολο της αντιπολίτευσης να λέει ότι τις παρακολουθήσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός. Η επιτροπή PEGA δεν λέει τίποτα. Έλεγξε μία και μοναδική περίπτωση, αυτή του κ. Ανδρουλάκη. Αφού λοιπόν παρακολουθεί ο Μητσοτάκης, που είναι οργισμένος και σωστά με αυτή τη λάσπη και τη συκοφαντία, χθες η κ. Γεροβασίλη γιατί κάνει μήνυση κατά αγνώστου αφού πιστεύει ότι την παρακολουθεί ο πρωθυπουργός; Αυτό δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Βλέπετε πόσο συκοφάντες είναι. Με σκανδαλολογία και ψέματα προσπαθούμε να βγάλουμε ένα σκάνδαλο. Αυτή είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

newsbreak.gr

Από το Blogger.