Το… χρυσωρυχείο Κιβωτός του Κόσμου: Το αδιανόητο ποσό που έχει βγάλει ο πατέρας Αντώνιος «ζαλίζει»

Σε ένα αδιανόητο ντόμινο αποκαλύψεων εξελίσσεται η υπόθεση για τη δράση της «Κιβωτού του Κόσμου» με το οικονομικό σκέλος του Οργανισμού να έχει σχεδόν περάσει στο προσκήνιο μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς των παιδιών!

Τα οικονομικά μεγέθη από τις δωρεές – μαμούθ που ξεπέρασαν τα 27 εκατ. ευρώ από το 2017 έως το 2021 εκτινάσσονται στα 33 εκατομμύρια αν συνυπολογίσει κανείς και τις φετινές δωρεές και ο πατέρας Αντώνιος φαίνεται πως ζούσε έναν υπερπολυτελή βίο κόντρα στο χριστιανικό δόγμα που θα έπρεπε να ασπάζεται ο δρόμος της εκκλησίας!

Σύμφωνα με πληροφορίες η Οικονομική Αστυνομία έχει φτάσει σε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Κιβωτός πρόκειται για Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), στην οποία η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, κατέχει το 50%, και το υπόλοιπο ποσοστό (50%) είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου, η οποία μένει μόνιμα στη Χίο (κάτι που σημαίνει ότι η πρεσβυτέρα και η μητέρα του π. Αντώνιου ήταν οι μόνες που μπορούσαν να σηκώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς). Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» του Mega, οι δωρεές που έγιναν στη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» από το 2017 έως το 2021 ξεπερνούν τα 27 εκατομμύρια ευρώ και εάν υπολογιστούν σε αυτές και τα περίπου 5 εκατομμύρια που έχουν δωριστεί μέσα στο 2022, τότε φτάνουμε στα σχεδόν 33 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μόλις έξι χρόνια.

Ερευνες για παράνομο πλουτισμό

Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας αλλά και της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο πρώην επικεφαλής της, πατέρας Αντώνιος αλλά και μεγαλοστελέχη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Πλήθος Οργανισμών και ατόμων, θέλησαν να στηρίξουν το έργο τους Ιδρύματος, στη σκέψη ότι βοηθούν τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της. Συγκεκριμένα, οι έρευνες θα επικεντρωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και στενών συνεργατών τους για τυχόν παράνομο πλουτισμό. Συγκεκριμένα, ερευνώνται οι φορολογικές τους δηλώσεις, για κινητή και ακίνητη περιουσία, με πρώτο ερευνώμενο αδίκημα αυτό της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Η Porsche Cayenne και το τζιπ των 100.000 ευρώ

Παράλληλα, για σκηνές που τους «είχαν προβληματίσει» μίλησαν εθελοντές και πρώην εργαζόμενοι σε δομές της Κιβωτού στο «Live News». Για παράδειγμα, όπως είπαν είχαν δει τον πατέρα Αντώνιο να οδηγεί κατά διαστήματα μια Porsche Cayenne, αλλά και την πρεσβυτέρα να κυκλοφορεί με ένα εξίσου πολυτελές τζιπ με φιμέ τζάμια, που κοστίζει πάνω από 100.000 ευρώ. Όλα αυτά, την ώρα που η «Κιβωτός του Κόσμου» στο site της ζητούσε συνεχώς δωρεές και μάλιστα εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών που ζητούσε από τους δωρητές να τις καλύψουν. Σημειώνεται, πως έχει γίνει γνωστό ότι οι δυο τους διαθέτουν δύο πολυτελείς μεζονέτες στη Ραφήνα και τη Βραυρώνα. Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένονται απαντήσεις για τις αγορές ακινήτων και τα πανάκριβα αυτοκίνητα, την ώρα που ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα είναι σχεδόν «εξαφανισμένοι» και οι εργαζόμενοι της Κιβωτού υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν που βρίσκονται αν και οι ίδιοι έδωσαν το στίγμα τους μέσα από το στενό τους περιβάλλον. 

instanews.gr

Από το Blogger.