Θα ανοίξουν τελικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023;

Συνήθως η δεύτερη μέρα ενός νέου έτους τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ είναι κλειστά.

Μια αιτία είναι το εορταστικό ωράριο και μια δεύτερη η απογραφή. Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι μπερδεμένα.

Και αυτό γιατί κάποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ έχουν ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν κανονικά και άλλα ή δεν έχουν ανακοινώσει ή έχουν γνωστοποιήσει ότι δεν θα λειτουργήσουν.

Και στη μέση οι καταναλωτές να μην γνωρίζουν αν τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου θα μπορούν να πάνε να ψωνίσουν ή όχι.

Το μπέρδεμα, πέρα από την αντιπαράθεση ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τους εμποροϋπαλλήλους αλλά και στις εμπορικές επιχειρήσεις, προκλήθηκε γιατί καμία από τις δυο Κυριακές των γιορτών δεν λειτούργησαν τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ.

Όταν Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά ήταν άλλες μέρες και τα καταστήματα ήταν ανοιχτά τις Κυριακές, οι εργοδότες επέλεγαν να τα κρατήσουν κλειστά στις 2 Ιανουαρίου για να ξεκουραστούν οι εργαζόμενοι. Παλιότερα, γινόταν η απογραφή.

Σε κάθε περίπτωση, με εξαίρεση όσους τελικά ανοίξουν -που φαίνεται προς το παρόν πως θα είναι μειοψηφία, τα καταστήματα θα επιστρέψουν στο κανονικό ωράριο λειτουργίας από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου.

Κατά το χειμερινό ωράριο τα καταστήματα είναι ανοικτά: Δευτέρα και Τετάρτη 9:00 – 15:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00 και Σάββατο 9:00 – 15:00. 

pronews.gr

Από το Blogger.