Τρομάζει ο Ευθύμιος Λέκκας: Έρχεται πολικό ψύχος και στην Ελλάδα;

Τρόμο προκαλεί με τις εκτιμήσεις του για τα καιρικά φαινόμενα στο άμεσο μέλλον στην χώρας μας ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών,Ευθύμιος Λέκκας, την στιγμή που την Αμερική «σφυροκοπά» ένα πρωτοφανές κύμα πολικού ψύχους με σφοδρές χιονοπτώσεις που είχε ως αποτέλεσμα 64 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

«Βλέπουμε μία πλήρη αναστροφή της κατάστασης. Τώρα που θα έπρεπε να υπάρχει χειμώνας υπάρχει σχεδόν καλοκαιρία και αυτό θα το δούμε και να εξελίσσεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με αντίθετα φαινόμενα» , είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως τόνισε προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα καθώς η κλιματική κρίση τώρα ξεκινάει να δείχνει τα δόντια της!

«Ακόμα δεν έχουμε μπει σε πλήρη αποσταθεροποίηση. Βλέπουμε γεγονότα τα οποία αφορούν το παγκόσμιο γίγνεσθαι και επίπεδο και φαινόμενα τα οποία αφορούν περιοχές, ολόκληρες ηπείρους, ακόμα και κράτη. Αυτά είναι πρωτοφανή και έχουν να εμφανιστούν, όπως προαναφέρθηκε, τουλάχιστον εκατό χρόνια. Θεωρούμε ότι είναι το έναυσμα ουσιαστικά της κλιματικής κρίσης».

Ο κ. Λέκκας εξήγησε και την τεράστια διαφορά στις κλιματολογικές συνθήκες ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αμερική:

«Όταν σε μια περιοχή μπορεί να εμφανίζονται ακραία καιρικά φαινόμενα, δηλαδή μικρές θερμοκρασίες, έντονες χιονοπτώσεις, σε μια άλλη περιοχή του πλανήτη είναι πιθανόν να εμφανίζονται εντελώς αντίθετα φαινόμενα για να διατηρείται η ισορροπία συνολικά στο σύστημα της ατμόσφαιρας, εκεί όπου εξελίσσονται τα υδρομετεωρολογικά φαινόμενα».

 Όσο για το τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ακραίες καιρικές συνθήκες ο κ. Λέκκας τόνισε πως πρέπει να θωρακιστούμε!

«Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε σε ένα μεγάλο βαθμό είναι να θωρακιστούμε, να έχουμε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα ως ένα βαθμό και οι επιπτώσεις θα είναι μικρότερες όλο αυτές. Όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, που σημαίνει προπαρασκευή και ετοιμότητα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε και όλα αυτά τα φαινόμενα».

newsbreak.gr

Από το Blogger.