Ρομά καίνε χαρτονομίσματα έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης (Βίντεο)

Έκρυθμη συνεχίζει να είναι η κατάσταση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου απολογείται ο 34χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη.

Το πλήθος από ομοεθνείς του ανήλικου που έχει συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί είναι μεγάλο. Οι Ρομά κρατούν στα χέρια τους πανό και φωνάζουν συνθήματα τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στην απονομή δικαιοσύνης και στην αστυνομική βία.

Το σύνθημα που κυριαρχεί μεταξύ των συγκεντρωμένων είναι το «Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά»

Πολλοί είναι αυτοί που κρατούν φωτογραφίες του 16χρονου με το παιδί του.

 

 

 Μάλιστα, οι Ρομά προχωρούν σε μια συμβολική κίνηση καθώς καίνε χαρτονομίσματα θέλοντας να δείξουν πως η ανθρώπινη ζωή είναι πιο σημαντική από τα χρήματα.
Για την αποφυγή εκτεταμένων επεισοδίων ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πέριξ των δικαστηρίων.

Έγιναν τηλεφωνήματα για βόμβα!

Η αναταραχή στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έγινε ακόμα μεγαλύτερη καθώς λίγο πριν τις 10 έγιναν τρία προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικών!

Μάλιστα, σύμφωνα με το thestival.gr, το άτομο που κάλεσε είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα σε μηχανάκι ως αντίποινα για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά.

Στο σημείο βρίσκεται ήδη  κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για να προχωρήσει σε έλεγχο.
Έκκληση για ηρεμία από τον πρόεδρο Ομοσπονδίας Ρομά Ελλάδος

Μετά τα αλλεπάληλα επεισόδια που έχουν συμβούν στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας από Ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Ελλάδος, Βασίλης Πάντζος  στέλνει το δικό του μήνυμα τονίζοντας ότι πρέπει να επικρατήσει η ηρεμία και να μειωθεί η ένταση.

Ο κ. Πάντζος βρίσκεται επίσης έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης τονίζοντας πως  η παρουσία του  έχει ως στόχο να ηρεμήσει την ένταση των τελευταίων ημερών.

Ο ίδιος θέλησε να ξεκαθαρίσει πως οι γονείς του 16χρονου δεν πρόκειται να πάρουν το νόμο στα χέρια τους όπως είχαν δηλώσει ενώ επεσήμανε πως  κανείς δεν συγκαλύπτει τις άνομες συμπεριφορές μελών της κοινότητας των Ρομά.

newsbreak.gr

Από το Blogger.