Αίτημα στον Παναμά από την Αρχή για το Ξέπλυμα – Ψάχνουν αν υπάρχουν τα εμβάσματα-μαμούθ σε Καϊλή και Τζόρτζι

Κατεπείγον αίτημα έστειλε στις Αρχές του Παναμά ο Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπος Βουρλιώτης προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί της πρώην ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, του συζύγου της Φραντσέσκο Τζόρτζι και άλλων μελών της οικογένειάς της.

Αφορμή για την αποστολή του αιτήματος, που εστάλη πριν από δύο ημέρες στις Αρχές του Παναμά για την έρευνα της υπόθεσης «Qatargate» αποτέλεσε μια ανάρτηση σε λογαριασμό στο Twitter που εμφανίζει τραπεζικά έγγραφα με λογαριασμούς της Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειας της σε Τράπεζα του Παναμά, με καταθέσεις 28 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία εμφανίζονται να έχουν αποσταλεί από το Κατάρ.

Για τα έγγραφα αυτά, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε αναφέρει ότι κατέθεσε και εκείνος αίτημα στον κ. Βουρλιώτη να επικοινωνήσει με τις Αρχές του Παναμά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για πλαστά έγγραφα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, οι λογαριασμοί φέρονται να είναι στην Τράπεζα Bladex of Panama και να ανήκουν στην Εύα Καϊλή, τον πατέρα της και την μητέρα της. Στους λογαριασμούς  εμφανίζονται να υπάρχουν 20 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Εύα Καϊλή, 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τον Αλέξανδρο Καϊλή και 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Μαρία Ιγνατιάδου. 

Παράλληλα, σημειώνεται ότι κ. Βουρλιώτης είχε ανταποκριθεί στο αίτημα των Βέλγων συναδέλφων του και διαβίβασε έγγραφα με τα περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή, του συζύγου της Φραντσέσκο Τζόρτζι και του πατέρα της Αλέξανδρου Καϊλή που είχαν δεσμευτεί στη χώρα μας, αλλά και τα ποσά που δεσμεύτηκαν.

newsbreak.gr

Από το Blogger.