Ποινική δίωξη στον συνταγματάρχη ληστή με τη «χειροβομβίδα» - Πώς δρούσε

Ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για ληστεία κατά συρροή ασκήθηκε σε βάρος του συνταγματάρχη που φέρεται να λήστευε τράπεζες υπό την απειλή ψεύτικων χειροβομβίδων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στον συνταγματάρχη αποδίδονται τρεις ληστείες σε τράπεζες στις περιοχές, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Αργυρούπολη, αποσπώντας περίπου 10.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Πέντε μπουκαλάκια σε μονωτική ταινία η «χειροβομβίδα»

Ο εν ενεργεία συνταγματάρχης που βρίσκεται από χθες, Δευτέρα στα χέρια των αρχών ως δράστης ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών, είχε συγκεκριμένη μεθοδολογία για την παράνομη δράση του στην οποία, όπως ισχυρίζεται, τον οδήγησαν ο τζόγος, τα χρέη και οι τοκογλύφοι.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο 53χρονος εισερχόταν στα καταστήματα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, χρησιμοποιώντας χειρουργική μάσκα, προσποιούμενος τον πελάτη και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με την απειλή αντικειμένου που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο.

Το αντικείμενο αυτό, κατά την ΕΛ.ΑΣ αποτελούνταν από πέντε πλαστικά μπουκαλάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία, που ο δράστης παρουσίαζε ως χειροβομβίδα.

Στη συνέχεια διέφευγεαπό τη βοηθητική πόρτα (έξοδο κινδύνου) του καταστήματος

Με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΛ.ΑΣ οδηγήθηκε στην ταυτοποίηση του συνταγματάρχη ως δράστη ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών, κυρίως στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου.

Ο 53χρονος συνελήφθη χθες στην περιοχή της Δάφνης. Υπενθυμίζεται ότι, λίγο νωρίτερα, είχε μεταβεί με αυτοκίνητο σε Υποκατάστημα Τράπεζας στην Αργυρούπολη, στο οποίο εισήλθε και με την απειλή αντικειμένου που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, ακινητοποίησε τον ταμία και αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια εξήλθε του Υποκαταστήματος επιβιβάσθηκε εκ νέου στο αυτοκίνητο και διέφυγε

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, όπου προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις, εντόπισαν τον κατηγορούμενο στη Δάφνη, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην έδρα της Υπηρεσίας, όπου και συνελήφθη.

Ειδικότερα από τον Οκτώβριο του 2022 διαπιστώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας η δράση του 53χρονου ο οποίος διέπραττε ληστείες σε υποκαταστήματα Τραπεζών, στις προαναφερόμενες περιοχές.

Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον 42χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των -2.500- ευρώ,-5- πλαστικά μπουκαλάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία τα οποία αποτελούσαν το αντικείμενο το οποίο παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα κατά τις ληστείες, πλαστικά γάντια και χειρουργική μάσκα.

Επίσης κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας εξιχνιάσθηκαν -3- περιπτώσεις ληστειών σε υποκαταστήματα Τραπεζών στις περιοχές της Νέας Σμύρνης , Παλαιού Φαλήρου και Ηλιούπολης.

Επιπλέον ο 53χρονος κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για τα αδικήματα της Πλαστογραφίας, Υπεξαίρεσης, Απάτης και Δόλιας αποδοχής Υπηρεσιών.

Σημειώνεται, ότι ο κατηγορούμενος, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

vradini.gr

Από το Blogger.