Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ανακοινώνονται μετά τις τελευταίες εξελίξεις

Η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει και αναμένεται να πάρει αποφάσεις για τους ανεμβολίαστους.

Οι ειδικοί της επιτροπής για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού παίρνουν αποφάσεις για τον τρόπο επιστροφής των ανεμβολίαστων γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Οι ανεμβολίαστοι νοσηλευτές και διοικητικοί, αναμένεται να επιστρέψουν στα νοσοκομεία με δύο τεστ την εβδομάδα και μάσκα αυξημένης προστασίας.

Η απόφαση για τους γιατρούς ήταν πιο σύνθετη και οι αποφάσεις αναμένεται να παρθούν σήμερα, σύμφωνα με το ethnos.gr. Άλλωστε οι γιατροί είναι αυτοί που έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς γι αυτό και το πρωτόκολλο επιστροφής τους στα νοσοκομεία αναμένεται να είναι πιο αυστηρό.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα περιμένει τις τελικές εισηγήσεις των επιστημόνων για να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις.

Στο τραπέζι των συζητήσεων των επιστημόνων είναι πάντως όλα τα πιθανά μέτρα ακόμη και υποχρεωτικό PCR τεστ ανά εβδομάδα και rapid test ταυτόχρονα με έξοδα των γιατρών. Ταυτόχρονα όπως μεταφέρουν πηγές του ethnos.gr στην επιτροπή συζητήθηκε ακόμη να υπάρχουν μέτρα και εντός των κλινικών, παρότι φαίνεται πως η εφαρμογή ενός τέτοιου σεναρίου δεν είναι εύκολη.

Από το Blogger.