Νέο σκάνδαλο! Βουλευτής της ΝΔ κάνει business με δημόσιο χρήμα 

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του νέου σκανδάλου με πρωταγωνιστή βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που κάνει παρανόμως business με το δημόσιο, καταπατώντας το ασυμβίβαστο.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Documento, ο βουλευτής Φθιώτιδας και επιχειρηματίας Θέμης Χειμάρας, από το 2019 που εκλέχθηκε μέχρι και σήμερα, έχει κάνει συνολικά 270 συμβάσεις με δήμους στην περιφέρειά του αλλά και με φορείς του ευρύτερου δημοσίου.

Η επιχείρηση εκτυπώσεων του βουλευτή Θέμη Χειμάρα εμφανίζεται να λαμβάνει τουλάχιστον 400.000 ευρώ από συμβάσεις με το δημόσιο, που αφορούν μεταξύ άλλων προμήθειες φωτοτυπικού υλικού, γραφικής ύλης, ημερολογίων και βιβλιοδετήσεων. 

Από πλευράς του, ο ίδιος απαντά στο Documento ότι δεν… είδε και δεν… ξέρει τίποτα. Μάλιστα ρίχνει τις ευθύνες στους συνεργάτες του, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος, επειδή είχε αφοσιωθεί στα βουλευτικά του καθήκοντα, δεν προλάβαινε να ασχοληθεί με την επιχείρησή του. Μάλιστα ισχυρίζεται ότι οι συνεργάτες του, τους οποίους κατηγορεί, δεν είχαν ιδέα ότι υπάρχει το ασυμβίβαστο για τους βουλευτές και συνέχιζαν να κάνουν κανονικά τις business!

Είναι απορίας άξιον πώς κάθε φορά που «πιάνεται στα πράσα» κάποιος «άριστος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για όλες τις παρανομίες, ευθύνεται κάποιος άλλος. Αδιαμφισβήτητα, ο ίδιος ο βουλευτής όφειλε να γνωρίζει όχι μόνο το άρθρο του Συντάγματος που ορίζει ότι τα καθήκοντά του είναι ασυμβίβαστα με επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με το Δημόσιο, αλλά και τις δραστηριότητες της ίδια της επιχείρησης του!

newsbreak.gr

Από το Blogger.