Ποιά «σημάδια» δείχνουν τους «Ροζ Πάνθηρες» για την επαγγελματική ληστεία στη Rolex

Το σφυρί που άφησαν στο κοσμηματοπωλείο, η κλεμμένη μηχανή που εγκατέλειψαν μετά τη ληστεία στην οδό Αθανασίου Διάκου, και τα ρούχα του σεκιούριτι, έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της αστυνομίας, για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Διαρρηκτών, όσο περνούν οι ώρες θεωρούν σίγουρο ότι πίσω από το εντυπωσιακό χτύπημα στη καρδιά της Αθήνας, κρύβονται μέλη της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες». Το modus operandi των μασκοφόρων ληστών ταιριάζει απόλυτα με την δράση της διαβόητης Σέρβικης συμμορίας.

Όπως φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας, οι δράστες έδρασαν οργανωμένα και σε διάστημα 60'' άρπαξαν 23 ρολόγια Rolex, που η αξία τους ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ. Ο αρχηγός της ομάδας, κρατούσε χρονόμετρο και όταν συμπλήρωσαν τον χρόνο παράνομής τους στο μαγαζί, έδωσε εντολή να το εγκαταλείψουν. Οι συνεργοί του υπάκουσαν την εντολή του, βγήκαν από κοσμηματοπωλείο, επιβιβάστηκαν σε δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού και εξαφανίστηκαν πριν τους εγκλωβίσει η αστυνομία. Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής στο εσωτερικό του καταστήματος διαπιστώθηκε πως οι τέσσερις κακοποιοί λειτούργησαν με αστραπιαίες κινήσεις τόσο κατά την εισβολή τους στο μαγαζί όσο και κατά τη διαφυγή τους.

Η ληστεία έγινε στις 10:56 το πρωί της Τρίτης (20/12), όταν οι τέσσερις ληστές, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και χειρουργικές μάσκες ενώ φορούσαν και γάντια, έφτασαν με δύο μηχανές μπροστά από την Rolex στην οδό Κολοκοτρώνη.

Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι εκείνη την ώρα ένας πελάτης έφευγε από το κατάστημα και έτσι η πόρτα ασφαλείας ήταν ανοιχτή, προσέγγισαν την είσοδο και αφού χτύπησαν τον υπάλληλο security με τη λαβή του πιστολιού, «μπούκαραν» στο εσωτερικό.

Ο ένας από τους δράστες έμεινε έξω την ώρα που δύο εκ των συνεργών του έσπαγαν με ένα σφυρί τις βιτρίνες και αφαιρούσαν τα πανάκριβα Rolex. Ο τέταρτος κακοποιός που ήταν και ο αρχηγός απειλούσε με το πιστόλι την υπάλληλο του καταστήματος. Οι ληστές αφού κατάφεραν να αρπάξουν 23 πανάκριβα και σπάνια κομμάτια Rolex με αστραπιαίες κινήσεις ανέβηκαν στις μηχανές και διέφυγαν, σύμφωνα με πληροφορίες, προς την οδό Σταδίου.

Ωστόσο, κατά τη διαφυγή τους άφησαν στον πάγκο του καταστήματος το σφυρί με το οποίο έσπασαν τις βιτρίνες. Ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να οδηγήσει την Αστυνομία στα ίχνη των ληστών μαζί με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της Rolex και των γύρω καταστημάτων. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν συλλέξει βίντεο στα οποία έχει καταγραφεί η ώρα της ληστείας αλλά και η αποχώρησή των δραστών από το σημείο ενώ σημαντική θεωρείται η κατάθεση της υπαλλήλου αλλά και του φύλακα που προσπάθησε να τους αποτρέψει να εισέλθουν στο κατάστημα.

 vradini.gr

Από το Blogger.