Όπλα, ναρκωτικά και χρήμα «διαφήμιζαν» στο TikTok οι ανήλικοι βιαστές του 15χρονου

Όπλα, ναρκωτικά, και άφθονο χρήμα «διαφήμιζαν» στο TikToK κάποιοι από τους ανήλικους που συμμετείχαν στον βιασμό του 15χρονου μαθητή στο Ίλιον, και ήδη έχουν προφυλακιστεί στις φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου.

Όπως φαίνεται από τα ευρήματα στα κινητά τους τηλέφωνα, είχαν μια «ροπή» προς παραβατικές συμπεριφορές, τις οποίες μάλιστα επιδεικνύουν ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, συνεχίζουν να ερευνούν την δράση τους, καθώς για τουλάχιστον έναν από τους κατηγορούμενους εξετάζεται η εμπλοκή του σε… ποινικές πράξεις. Ο 15χρονος, που έχει προφυλακιστεί, φέρεται να είναι γνωστός στο σχολικό του περιβάλλον για τις σχέσεις που είχε με μέλη συμμοριών.

Ένας 15χρονος, κρατά με το ένα χέρι του πιστόλι και με το άλλο το οπλίζει, έχοντας την κάννη στραμμένη παράλληλα με το έδαφος. Ένας άλλος, κρατά στα χέρια του ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο ινδικής κάνναβης. Άλλος 17χρονος κρατάει στιλέτο και φοράει full face. Συνεργός τους, για την υπόθεση βιασμού, επιδεικνύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το τσιγάρο με ινδική κάνναβη, καθώς και μια δεσμίδα με χαρτονομίσματα των 100 και 50 ευρώ.

Βιασμός 15χρονου

Τα παραπάνω στιγμιότυπα μάλιστα, είχαν αναρτηθεί το προηγούμενο διάστημα στα social media, με τους ανήλικους να επιδεικνύουν την παραβατική τους συμπεριφορά. Μάλιστα, ο ένας από τους συλληφθέντες, φέρεται να επιχειρούσε πριν την ενηλικίωση του να κάνει «στροφή» προς την παρανομία, καθώς είχε επαφές με διακινητές ναρκωτικών ουσιών, ενώ παράλληλα είχε αναλάβει το ρόλο του… «προμηθευτή» πλαστών ταυτοτήτων σε συμμαθητές του.

Τα κινητά τηλέφωνα, των 8 κατηγορουμένων, βρίσκονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, με τις αρχές να προσπαθούν να ανασύρουν διαγραμμένα μηνύματα και αρχεία, που σχετίζονται με τον βιασμό του 15χρονου.

Χαρακτηριστικός, είναι ο διάλογος που είδε το φως της δημοσιότητας, ανάμεσα στα μέλη της παρέας, μετά την καταγγελία του θύματος. «Λοιπόν, άμα έχεις βίντεο με τον… σβήσε τα όλα γιατί σας ψάχνουν", φέρεται να λέει ο ένας μαθητής και όταν ο δεύτερος εμπλεκόμενος του απαντά: "Δεν έχω τίποτα", τον προειδοποιεί: "Ωραία, άμα έχεις λέω… πες το και στον… και στους άλλους. Να τα σβήσουν».

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των ερευνών, βρίσκονται τα συνθήματα που έχουν καταγραφεί στα σοκαριστικά βίντεο των βιασμών, τα οποία παραπέμπουν σε οπαδικές συμπλοκές επικυριαρχίας σε γειτονιές της Αθήνας. Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία, τα οποία να παραπέμπουν σε οπαδικά κίνητρα, πίσω από τις πράξεις των ανηλίκων. Οι συλληφθέντες, φέρεται να επαναλάμβαναν διαρκώς αυτά τα συνθήματα, χωρίς όμως να είχαν εμπλοκή σε συμμορίες της περιοχής, ή να είχαν διαφορές οπαδικού χαρακτήρα.

vradini.gr


Από το Blogger.