Πέντε Βασιλείς, δύο διάδοχοι και 200 προσκεκλημένοι στην Αθήνα για την κηδεία του πρώην Βασιλιά Κωσταντίνου

Πέντε βασιλιάδες, πέντε αρχηγοί κρατών δηλαδή, δύο διάδοχοι θρόνων της Ευρώπης και άλλοι εκπρόσωποι βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης αναμένονται τη Δευτέρα (16/1) στην Αθήνα για την κηδεία του Βασιλιά Κωνσταντίνου Β’. 

Οι δεσμοί της οικογένειας του Κωνσταντίνου με τις περισσότερες εκ των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης ήταν ιδιαίτερα στενές, με κάποιες από αυτές στενές συγγενικές (Ισπανία, Δανία) και με άλλες εξαιρετικά στενές φιλικές (Σουηδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Βρετανία), επομένως ήταν λογικό να αποφασίσουν να ταξιδέψουν στην Αθήνα για το τελευταίο αντίο την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, προφανώς, η κυβέρνηση αποφάσισε και την αναβάθμιση της εκπροσώπησής της στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Αν και αρχικά είχε αποφασιστεί να παραστεί ως εκπρόσωπος του Μαξίμου η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τελικά την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει επίσης και ο αντιπρόεδρος αυτής, Παναγιώτης Πικραμένος, όπως ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί επίσημα.

Πάντως, αναμένεται να παραστούν και άλλοι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, καθώς, όπως σε κάθε περίπτωση επισημαίνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, δεν έχει τεθεί απαγορευτικό για παρουσία στην κηδεία. Εναπόκειται στον καθένα το τι θα πράξει.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Μεσσηνίας ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης έχει δηλώσει ότι θα παραβρεθεί, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα λείπει στο Κουβέιτ, αλλιώς θα παρεβρίσκονταν και εκείνος.

pronews.gr

Από το Blogger.