Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα του τέως Βασιλιά Κωσταντινου στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης

Στο Παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών έφτασε η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προκειμένου να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 6:00 μέχρι τις 11:00. Ήδη από πολύ νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου έχει σχηματίσει τεράστια ουρά προκειμένου να αποχαιρετίσει τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.  

Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και δώδεκα Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα – μέλη της Ιεράς Συνόδου. Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ξεκινήσει ήδη από το μεσημέρι την Κυριακής 15/1. Το παρών θα δώσουν μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη και περίπου 60 Έλληνες πολιτικοί, επιχειρηματίες και φίλοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Το βράδυ της Κυριακής, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου παρέθεσε δείπνο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων των βασιλικών οικογενειών του εξωτερικού. Όπως είναι ήδη γνωστό, το φέρετρο θα σηκώσουν οι γιοι του, αλλά και τα εγγόνια του. Τον επικήδειο θα εκφωνήσει στην κηδεία ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος.

Η εξόδιος ακολουθία αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στη 1 το μεσημέρι, όταν και θα αναχωρήσει η πομπή αυτοκινήτων, συνοδεία της Τροχαίας, από τη Μητρόπολη Αθηνών με προορισμό το Τατόι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: ανάποδα την οδό Μητρόπολεως, Σύνταγμα, Βασιλίσσης Σοφίας, Μιχαλακοπούλου, Κατεχάκη, Περιερειακή Υμηττού, Αττική Οδός, Αθηνών – Λαμίας και έξοδος στη Βαρυμπόμπη με κατεύθυνση το σημείο ταφής στο Τατόι.
Αυτό είναι το πρωτόκολλο της κηδείας

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα στέκεται στην Ωραία Πύλη, ενώ δεξιά και αριστερά θα βρίσκονται 6 συν 6, αντίστοιχα, Συνοδικοί Μητροπολίτες. Δεξιά και αριστερά πριν από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η Χορωδία του Ναού. Δεξιά από το φέρετρο και μπροστά από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η Οικογένεια.

Αριστερά της Οικογένειας θα βρίσκονται:

    Αρχηγοί Κρατών εν ενεργεία
    Πρώην βασιλείς
    Διάδοχοι θρόνων

Κλειστοί δρόμοι και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

«Αστακός» το κέντρο της Αθήνας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη και την ταφή στο Τατόι, με κλειστούς δρόμους, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και drones. Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων λόγω της νεκρώσιμης ακολουθίας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου θα εφαρμοσθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικές αρτηρίες του κέντρου της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής:

Κατά τις ώρες 06:00’ έως 14:00’ θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

    Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της
    Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού
    Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν καθώς και να μην εφαρμοσθούν ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας.

Από το Blogger.