Στην Τουρκία ήξεραν για τον σεισμό στη Ρόδο… πριν γίνει – Ποια είναι η εφαρμογή που έστειλε μήνυμα πριν τη δόνηση;

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι στην Τουρκία ενημερώθηκαν για τον σεισμό που σημειώθηκε ανοιχτά της Ρόδου, πριν ακόμα γίνει!

Σύμφωνα με πληροφορίες, Τούρκοι έλαβαν ειδοποίηση σε κινητά τηλέφωνα Android περίπου 2 λεπτά προτού σημειωθεί η σεισμική δόνηση των 5,9 Ρίχτερ!

«Αναμένεται ένα ελαφρύ κούνημα. Περίπου 190.2 χιλ. μακριά. Οι πρώτες εκτιμήσεις λένε για 5,7 ρίχτερ» έγραφαν τα μηνύματα που έλαβαν Τούρκοι πολίτες, σύμφωνα με το ethnos.gr

Πρόκειται για υπηρεσία που προσφέρει η Google σε android και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στον σεισμό στην Ντούζτζε της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία η συσκευή κινητής τηλεφωνίας «ανιχνεύει» δόνηση με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε σεισμό, τότε αποστέλλει το σήμα στον ειδικό server της Google, καθώς και με τη σχετική γεωπολιτική τοποθεσία του σήματος. Τότε ο server συνδυάζει όλα τα σήματα από πολλά διαφορετικά smartphones στην ευρύτερη περιοχή για να διαπιστώσει ένα όντως συμβαίνει σεισμός.

Το συγκεκριμένο σύστημα προειδοποίησης «Σεισμός τώρα», το οποίο παρουσιάστηκε το 2020, στην αρχή χρησιμοποιήθηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και έπειτα και σε άλλες χώρες όπως η Ελλάδα, η Νέα Ζηλανδία, το Καζακστάν κ.α.

Από το Blogger.