Τρόμος στο Κολλέγιο Αθηνών: Εξωσχολικοί μπούκαραν με μαχαίρια

Συναγερμός σήμανε την Πέμπτη στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό, όταν άγνωστοι οπλισμένοι με μαχαίρι, μπούκαραν στον προαύλιο χώρο, απειλώντας παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε ότι άγνωστοι εξωσχολικοί μπήκαν με αιχμηρά αντικείμενα, όπως μαχαίρια στο Κολλέγιο Αθηνών.

Τις πρώτες μαρτυρίες έκαναν μαθητές, οι οποίοι είπαν ότι εντόπισαν αγνώστους να εισβάλλουν στον προαύλιο χώρο, κρατώντας οπλισμό.

Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας οι οποίες απέκλεισαν τις τρεις εισόδους και εξόδους του Κολλεγίου και ξεκίνησαν έρευνες στον προαύλιο χώρο και τις αίθουσες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τις έρευνες των αστυνομικών δεν έχει βρεθεί έως τώρα ούτε αιχμηρά αντικείμενα ούτε εξωσχολικούς στον χώρο, ενώ φύλακας της Ασφάλειας του σχολείου προσήχθη για να δώσει κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα.

Η ανακοίνωση του Κολλεγίου Αθηνών

Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus.

Καθηγητής Κώστας Συνολάκης
Διευθυντής/President

 vradini.gr

Από το Blogger.