Η Εύα, οι μίζες του Κατάρ και η Βραζιλία

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, οι βελγικές αρχές αναζητούν τραπεζικούς λογαριασμούς εκτός από τον Παναμά και στη Βραζιλία.

Οι πληροφορίες είναι διασταυρωμένες και οι έρευνες γίνονται προκειμένου να βρεθεί η διαδρομή του χρήματος με δωροδοκίες από τη Ντόχα προς νυν και πρώην ευρωβουλευτές στα πλαίσια διερεύνησης του QatarGate.

Ο εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ, ερευνώντας τη διαδρομή του χρήματος απο το Κατάρ, έχει ενδείξεις ότι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση έχουν ανοίξει λογαριασμούς σε τράπεζες εκτός Ευρώπης. Σύμφωνα με την ιταλική La Repubblica, Παντσέρι και Τζόρζι πιθανόν να έχουν μεταφέρει τα “δώρα” της Ντόχα στη Βραζιλία.

Εδώ η κατάσταση περιπλέκεται, διότι τόσο η Εύα Καϊλή όσο και η αδερφή της Μανταλένα, είχαν επισκεφθεί την Βραζιλία και μάλιστα δήλωναν ότι η έμπνευση για το άνοιγμα μίας ΜΚΟ που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας, τους ήρθε στο συγκεκριμένο ταξίδι!

Ο στόχος των Βέλγων είναι να βρουν πού διοχέτευαν οι κατηγορούμενοι τα χρήματα που έπαιρναν σε βαλίτσες από τη Ντόχα και ποιους επιστράτευσαν για να καλύψουν τα ίχνη τους.

 newsbreak.gr

Από το Blogger.