Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ξεκινά η υποβολή τους

Το… ραντεβού των φορολογούμενων με την εφορία για την υποβολή των δηλώσεων, ορίστηκε φέτος πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ θα ανοίξει πριν τις 25 Μαρτίου, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η επεξεργασία των νέων φορολογικών εντύπων (Ε1,Ε2 και Ε3) βρίσκεται στο τελικό τους στάδιο, ενώ λογιστήρια, επιχειρήσεις και τράπεζες οφείλουν έως το τέλος Φεβρουαρίου να αποστείλουν τα στοιχεία των φορολογουμένων στην ΑΑΔΕ.

Ανοιχτή εδώ και ημέρες είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα από την οποία τα ζευγάρια που επιθυμούν να κάνουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2022, θα πρέπει να το δηλώσουν έως και τις 28 Φεβρουαρίου.

Ακόμη και όσοι υπέβαλαν το 2022 χωριστή φορολογική δήλωση θα πρέπει να δηλώσουν και εφέτος ότι ο κάθε σύζυγος θα υποβάλει τη δική του φορολογική δήλωση. Σε περίπτωση που κανείς από τους συζύγους δεν γνωστοποιήσει το σχετικό αίτημα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου τότε θα πρέπει να υποβάλουν φέτος κοινή φορολογική δήλωση.

Να σημειωθεί παράλληλα ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εφόσον γίνει η αίτηση δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της επιλογής.

sofokleousin.gr

Από το Blogger.