Γαλλίδα ευρωβουλευτής «δίνει στεγνά» την Εύα Καϊλή – «Προωθούσε ξεκάθαρα το Κατάρ»

Η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής, Μανόν Ομπρί, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με την Εύα Καϊλή και την υπόθεση Qatargate,

Η Όμπρι ήταν αυτή που συνέταξε την έκθεση για την άρση ασυλίας των Ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα.

 «Έβλεπα με τα ίδια μου τα μάτια την επιρροή του Κατάρ στην ομιλία της Εύας Καϊλή», δήλωσε η Ομπρί μιλώντας στον Alpha και συνδέει τις βαλίτσες με τα μετρητά με την Εύα Καϊλή, υποστηρίζοντας ότι ασκούσε επιρροή και διαφήμιζε το Κατάρ.

«Όταν άκουσα την Εύα Καϊλή τον Νοέμβριο να μιλάει για το Κατάρ, κάτι δεν πήγαινε καλά. Αυτή δεν είναι μία ομιλία με κανονικές επισημάνσεις, προωθούσε ξεκάθαρα το Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έβλεπα με τα ίδια μου τα μάτια τον αντίκτυπο αυτής της επιρροής. Γιατί όλοι αυτοί οι Ευρωβουλευτές υπερασπίζονται τόσο σθεναρά τα συμφέροντα του Κατάρ; Όμως, δεν μπορούσα να γνωρίζω τότε ότι υπάρχουν βαλίτσες γεμάτες με χρήματα», είπε η Μανόν Ομπρί.

Η Όμπρι «φωτογράφησε» την Καϊλή

Όπως είπε η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής, εκείνες τις μέρες το Κατάρ της έστειλε επείγουσα πρόσκληση για συνάντηση, καθώς είχε αντιδράσει σχετικά με τα όσα γίνονταν, αλλά την απέρριψε.

Πρόσθεσε πως άλλοι τη δέχθηκαν, «φωτογραφίζοντας» την Εύα Καϊλή, τονίζοντας: «Είχε μεγάλη επιρροή εντός της ομάδας των Σοσιαλιστών, ώστε να μας αποτρέψει να περάσουμε το ψήφισμα κατά του Κατάρ. Και απ’ ό,τι φαίνεται άσκησε μεγάλη επιρροή για αυτό».

pronews.gr

Από το Blogger.