Υποτροφίες και 14.095 θέσεις σε μεταπτυχιακά προς τιμήν των φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη από το ΕΑΠ

Πρωτοβουλία για να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, πολλοί από τους οποίους ήταν φοιτητές και φοιτήτριες των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, προωθεί η Διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Με ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, στέκεται αρωγός στις οικογένειες των θυμάτων  και τους τραυματίες, προσφέροντας 10 υποτροφίες, για δωρεάν φοίτηση, σε προγράμματα σπουδών του Ε.Α.Π. Οι υποτροφίες αυτές θα δίνονται στους τραυματίες του δυστυχήματος αλλά και στους συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού (γονείς, σύζυγοι, σύντροφοι αδέρφια κ.λπ.) των θυμάτων με σκοπό τη δυνατότητα εξ αποστάσεως φοίτησης τους σε προγράμματα της επιλογής τους, Α΄ και Β΄ κύκλου σπουδών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. «Είναι η ελάχιστη συμβολή μας, στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας, πολλοί από τους οποίους μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν ενεργά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας», τόνισε ο πρόεδρος της Δ.Ε., καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης.

Οι θέσεις για τα μεταπτυχιακά 2023-24

Επίσης, το ίδρυμα με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ανακοίνωσε ότι καθορίστηκε ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων φοίτησης στις 14.095 σε εξήντα ένα (61) Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Δυνατότητα Αναβολής Φοίτησης - Οριστική Διαγραφή

Οι φοιτητές του ΕΑΠ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που κάποιος ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστον μία Θεματική Ενότητα αποκτά το δικαίωμα να αναβάλει τις σπουδές του/της και να τις συνεχίσει ύστερα από χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο συνολικά από έξι (6) έτη. Το συνολικό χρονικό διάστημα της αναβολής μπορεί να συμπληρωθεί εφάπαξ ή τμηματικά. Το δικαίωμα αναβολής φοίτησης παρέχεται κατά τη διάρκεια της περιόδου δήλωσης νέων Θ.Ε.. Σε περίπτωση που παρέλθει ο χρόνος αναβολής και ο φοιτητής δεν εγγραφεί για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος ή εξάμηνο σε μία (1) τουλάχιστον Θ.Ε. διακόπτεται η φοίτησή του. Σε περίπτωση που ένας φοιτητής/ήτρια δεν έχει ολοκληρώσει επιτυχώς καμία Θ.Ε. από την έναρξη των σπουδών του/της και δεν εγγραφεί έστω σε μία Θ.Ε. για την αμέσως επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο (εξάμηνο ή έτος), διαγράφεται οριστικά από το πρόγραμμα σπουδών.

 ethnos.gr

Από το Blogger.