Νέα Σμύρνη: Το προσωπικό της δομής έφερε στο φως τον βιασμό της 14χρονης – Κορυφή του παγόβουνου η υπόθεση της ανήλικης

Νέες αποκαλύψεις για τον βιασμό και την μαστροπεία της 14χρονης τροφίμου της Ανοιχτής Δομής της Νέας Σμύρνης που φιλοξενεί δώδεκα έφηβα κορίτσια, αλλά και για τον καταλυτικό ρόλο που είχε στην αποκάλυψη της υπόθεσης το προσωπικό της Δομής, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το 14χρονο κορίτσι που ήδη έχει καταθέσει στον Εισαγγελία Ανηλίκων, περιγράφοντας αναλυτικά τα όσα βίωνε το προηγούμενο διάστημα, εκδιδόταν σε ξενοδοχεία της Αθήνας.

Ο βασικός μαστροπός της όπως και άλλα δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, φέρεται να πήγαινε τα βράδια και να την έπαιρνε κρυφά από την Δομή της Νέας Σμύρνης και στη συνέχεια να την εξέδιδε σε ξενοδοχεία της Αθήνας, κυρίως στο Μεταξουργείο με πελάτες που της έβρισκαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Οργάνωσης Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων κ. Μιχάλη Γιαννακό, η περίπτωση του βιασμού και της μαστροπείας της 14χρονης φιλοξενούμενης ροφίμου, αποκαλύφθηκε από το προσωπικό της Δομής.

Άτομα από το προσωπικό της μονάδας και κυρίως μια κοινωνική λειτουργός βοήθησαν καταλυτικά στην εξιχνίαση της υπόθεσης που πήρε πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Την ίδια στιγμή ο κ. Γιαννακός υποστηρίζει ότι η υπόθεση της 14χρονης, είναι η κορυφή του παγόβουνου τονίζοντας ακόμη ότι στην Δομή βρίσκονται άλλα δέκα κακοποιημένα κορίτσια 12 έως 18 ετών .

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, πολλά είναι τα κακοποιημένα παιδιά που με εισαγγελική εντολή φιλοξενούνται σε προνοιακές μονάδες. Ελλείψει προνοιακών μονάδων, μεγάλος αριθμός τα κακοποιημένων παιδιών φιλοξενούνται επί μακρόν σε παιδιατρικά νοσοκομεία, με εισαγγελική εντολή.

«Για τους βιασμούς που υπέστη η 14χρονη που φιλοξενούνταν με εισαγγελική εντολή, δεν ευθύνεται η προνοιακή δομή, αλλά τα καθάρματα που δρουν ανενόχλητα στη κοινωνία», δηλώνει ο κ. Γιαννακός.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε ότι αυτοί οι χώροι φιλοξενίας είναι ανοιχτοί.

«Οι δημόσιες προνοιακές μονάδες δεν είναι φυλακές», εξηγεί ο κ. Γιαννάκος, για να συμπληρώσει: «Είναι ανοικτοί χώροι φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών. Τα παιδιά κάθε ημέρα φεύγουν από τη μονάδα για σχολείο, για δραστηριότητες, επαγγελματική εκπαίδευση και εκμάθηση. Έτσι θα επιτευχθεί η κοινωνική επανένταξη τους. Δεν θα τους κλειδώσουμε μέσα».

Δύο Missing Alert για δύο διαφορετικά παιδιά τον ίδιο μήνα

Στην συγκεκριμένη δομή που φιλοξενούνται οι έφηβες έχουν ήδη σημάνει από τον περασμένο Δεκέμβριο δύο Missing Alert για δύο διαφορετικά παιδιά τον ίδιο μήνα.

«Μόνο και μόνο από αυτό έπρεπε να χτυπήσει «καμπανάκι», έπρεπε να καταλάβουμε ότι εκεί συμβαίνει ανησυχητικό», λέει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νέας Σμύρνης.

«Μάλιστα, αν ανατρέξει κανείς στο διαδίκτυο θα παρατηρήσει ότι τουλάχιστον 10 φορές την τελευταία τριετία έχει δηλωθεί εξαφάνιση για παιδί της δομής, το οποίο δεν επέστρεψε το βράδυ».

Μιλώντας για την Δομή ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, με αφορμή την υπόθεση μαστροπείας με θύμα το 14χρονο κοριτσάκι ο κ. Συρίγος σχολίασε «μόνο για τον μήνα Δεκέμβριο εκδόθηκαν 2 missing alert και μάλιστα για 2 διαφορετικά παιδιά της ίδιας δομής».

Παράλληλα ο κ. Συρίγος δήλωσε ότι η Δομή είναι ανοιχτή με τα φιλοξενούμενα κορίτσια να μπαίνουν και να βγαίνουν ελεύθερα.

«Πρόκειται για μία ανοιχτή δομή που φιλοξενεί 12 έφηβα κορίτσια. Αυτό σημαίνει ότι οι έφηβες καθημερινά πηγαίνουν στο σχολείο τους , βγαίνουν και πηγαίνουν στις όποιες εξωσχολικές δραστηριότητες. Πρόκειται δηλαδή για μία ανοιχτή στην κοινωνία δομή , μια δομή στην οποία τα παιδιά έχουν το ελεύθερο να μπαίνουν και να βγαίνουν».

vradini.gr

Από το Blogger.