Συγκλονίζει ο 15χρονος που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον λυράρη στο Ηράκλειο - «Λυτρώθηκα»

Λυτρωμένος αισθάνεται ο πλέον 15χρονος που βιάστηκε από τον 66χρονο λυράρη στο Ηράκλειο - Η μητέρα του ζητάει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου για να σωθούν κι άλλα παιδιά.

Ο πλέον 15χρονος που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον λυράρη νιώθει πλέον λυτρωμένος μετά από τρία βασανιστικά χρόνια, όπου βιαζόταν σωματικά και ψυχικά και εκδιδόταν χωρίς τη θέλησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, κ. Γεώργιος Κοκοσάλης μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου και μετέφερε όσα είπε το παιδί στη μητέρα του. Συγκεκριμένα πλέον νιώθει λυτρωμένος και παροτρύνει άλλα παιδιά που έχουν βρεθεί στη θέση του να μιλήσουν και να ανοίξουν επιτέλους τα στόματα για να νικήσουν τον φόβο και να λυτρωθούν.

«Τώρα που το έβγαλα από μέσα μου νιώθω λυτρωμένος. Εγώ βρήκα το κουράγιο και το έκανα… Ας το κάνουν κι αλλά παιδιά, είμαι σίγουρος πως κι άλλοι ξέρουν!», αναφέρει στο μήνυμά του ο 15χρονος.

Η μητέρα του αγοριού με τη σειρά της ζητάει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου λυράρη προκειμένου να προστατευθούν κι άλλα παιδιά. «Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν τα παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση… Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα του.

Ο 66χρονος αρνείται τις κατηγορίες

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί ο 66χρονος λυράρης που κατηγορείται για κατά συρροή βιασμό και μαστροπεία ενός ανήλικου αγοριού στο Ηράκλειο.

Ο 66χρονος οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον εισαγγελέα και ενώ πλήθος πολιτών είναι συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια.

Ο ίδιος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, λέγοντας πως δεν είναι γνώστης της τεχνολογίας και σε θέση να δημιουργήσει τα διαφορετικά προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρεται στη δικογραφία ότι δημιούργησε για να ωθήσει το παιδί και σε άλλα άτομα.

Επίσης επικαλέστηκε ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα για λόγους υγείας δεν ήταν δυνατόν να είχε κάνει κάτι τέτοιο.

Ο ίδιος πάντως ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα οι έρευνες των αρχών είναι εξέλιξη προκειμένου να αποκαλυφθούν και τα άλλα άτομα, εκτός από τον γιατρό σε νοσοκομείο της πόλης, που ήρθαν σε επαφή με το παιδί.

Μάλιστα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «ακόμα κι αν υπάρξει καθυστέρηση ως προς την αποκάλυψη της ταυτότητας των ατόμων που ξεπερνούν τα 29, αυτό θα γίνει και όσοι εμπλέκονται θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

newsbomb.gr

Από το Blogger.