Βιασμός 15χρονου:Οι εκβιασμοί και οι απειλές του λυράρη - Τα μαθήματα μουσικής

Τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την διεστραμμένη συμπεριφορά του 66χρονου λυράρη που βίαζε και ωθούσε στην μαστροπεία ένα 15χρονο αγόρι, στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό στο πανελλήνιο.

Ο γνωστός λυράρης από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος φέρεται να βίαζε και να ωθούσε στην πορνεία το 15χρονο αγόρι από όταν αυτό ήταν 11 χρόνων, έχει ήδη συλληφθεί και σε βάρος του έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου, ανακρίνουν έναν επίσης 46χρονο γνωστότατο στο Ηράκλειο της Κρήτης, νοσοκομειακό γιατρό ο οποίος φέρεται να είχε έρθει σε επαφή με το ανήλικο παιδί χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει τις διεστραμμένες πράξεις του.

Ο ουρολόγος γιατρός που εντόπισε τον 15χρονο μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας που είχε φτιάξει ο 66χρονος λυράρης με γυμνές φωτογραφίες του ανηλίκου, ανακρίνεται και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων, Νίκος Καλομοίρης, αναφερόμενος στον 46χρονο Ηρακλειώτη γιατρό δήλωσε ότι η σύλληψη του γιατρού είναι θέμα χρόνου.

«Η υπόθεση με τον 46χρονο γιατρό είναι στο στάδιο της προανακρίσεως, είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί κι εκείνος έτσι ώστε να δούμε τις κατηγορίες που έχουμε εις βάρος του. Είναι ακόμα άλλοι δύο στο προσκήνιο αλλά πιθανότατα εμπλέκονται πολλοί περισσότεροι διότι μέσω των κοινωνικών δικτύων που προσπαθούσε ο 66χρονος θα δούμε πόσοι εμπλέκονται και τις συνομιλίες που υπάρχουν γιατί μπορεί να είναι περισσότεροι και από πέντε και από δέκα. Πιθανόν να είναι αρκετοί, δυστυχώς».

Ήδη ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, που ζήτησε τα στοιχεία του γιατρού από την Εισαγγελία, τον έθεσε σε διαθεσιμότητα μέχρι τουλάχιστον να διαλευκανθεί η νοσηρή αυτή υπόθεση.

Οι αρχές έχουν στο στόχαστρο των ερευνών τους άλλους 29 διαδικτυακούς «πελάτες» που είχε βρει ο βιαστής και μαστροπός λυράρης για το μικρό παιδί που φέρεται να το εκμεταλλευόταν και να το κακοποιούσε σεξουαλικά από το 2018, δηλαδή για περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Πως προσέγγισε και βίασε τον ανήλικο ο λυράρης από το Ηράκλειο της Κρήτης

Ο 66χρονος γνωστός λυράρης Τάσος Ρεράκης φέρεται να προσέγγισε το παιδί το 2018, προτείνοντας του να του κάνει μαθήματα λύρας, καταφέρνοντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λέγοντας τους μεταξύ άλλων ότι είναι γνωστός των γονιών του.

Βέβαια οι γονείς του παιδιού φέρονται να μην είχαν αντιληφθεί το παραμικρό, αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκαν όταν κλήθηκαν να καταθέσουν.

Αφού λοιπόν κέρδισε την εμπιστοσύνη του τότε 11χρονου αγοριού στο Ηράκλειο, φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά, υπό καθεστώς απειλών ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του και τα αδέρφια του εάν τολμούσε να μιλήσει στις αστυνομικές Αρχές.

Ο διεστραμμένος λυράρης φέρεται να κακοποιούσε το παιδί και το φωτογράφιζε είτε γυμνό είτε με εσώρουχα, ενώ είχε φτιάξει και σελίδα στο ίντερνετ από όπου έβρισκε πελάτες.

Την ίδια στιγμή τα στοιχεία που έρχονται στο φως δείχνουν ότι η αρχή του τέλους για την σεξουαλική κακοποίηση του 15χρονου, ξεκίνησε από την μητέρα του ανηλίκου, η οποία είδε κάποια μηνύματα που την υποψίασαν.

Ο ρόλος της μητέρας του 15χρονου

«Η μητέρα ξεκίνησε να αναδεικνύει αυτό που είχε συμβεί στο γιο της μέσω κάποιων μηνυμάτων που είχε δει, ενημερώθηκε η αστυνομία, αμέσως οι συνάδελφοί μας κινητοποιήθηκαν.

Βρήκαν τον 15χρονο έτσι ώστε να μιλήσει για όσα είχαν συμβεί τα τελευταία χρόνια, διότι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ο 66χρονος απειλούσε Το 15χρονο να μη μιλήσει στην οικογένειά του και στα αδέρφια του γιατί θα πάθαιναν το ίδιο και πολλά χειρότερα, έτσι ώστε να μην αποκαλύψει τα όσα συνέβαιναν από τα 11 του χρόνια», αναφέρει ο Νίκος Καλομοίρης.

Είχε φτιάξει και πλατφόρμα για να βρίσκει πελάτες

Οι αρχές της Κρήτης περνούν από κόσκινο την πλατφόρμα που είχε φτιάξει ο λυράρης για να βρίσκει πελάτες στο ανήλικο αγόρι, ενώ ερευνά και 29 άτομα που εμπλέκονται ως πελάτες του παιδιού.

Ο 66χρονος μάλιστα είχε ανεβάσει, σε ειδική πλατφόρμα, φωτογραφίες του παιδιού για να βρει όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες και από άλλες ομάδες. Το ίδιο πρόσωπο είχε φτιάξει τρία ψεύτικα προφίλ και κατάφερνε να συνομιλεί με διάφορα άτομα στέλνοντας πορνογραφικό υλικό με τον ανήλικο.

Ο λυράρης φέρεται πως είχε κανονίσει με το παιδί τρεις συναντήσεις με άνδρες. Ο ένας είναι πολύ γνωστός γιατρός στην Κρήτη ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες και όπως έχει προκύψει από την έρευνα, μέχρι στιγμής, έχει συναντηθεί με το παιδί αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η πράξη του βιασμού. Πάντως, ο νοσοκομειακός γιατρός τέθηκε σε αργία και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.

Πληροφορίες από το Mega, αναφέρουν ότι έχουν κατασχεθεί από τις Αρχές δέκα κινητά, δύο κάρτες SIM και υπολογιστές ώστε να αποκαλύψουν και άλλα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

vradini.gr
Από το Blogger.