Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Επίσημη ενημέρωση: Στους 57 οι νεκροί, 56 αγνοούμενοι

Σε συνολικά 57 ανέρχονται οι νεκροί της σιδηροδρομικής τραγωδίας που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης στα Τέμπη όταν συγκρούστηκαν 2 τρένα, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Επίσης, σε 56 ανέρχονται οι αγνοούμενοι.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε πως μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, έχουν ανασηκωθεί 2 βαγόνια, το πρώτο της δεύτερης θέσης και το βαγόνι εστιατορίου. Τα διασωστικά συνεργία αφαιρούν τμηματικά μεταλλικά στοιχεία των βαγονιών για να διευκολυνθεί η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού. Σημείωσε δε πως η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, Παρασκευή, το μεσημέρι.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε πως ήδη ξεκίνησε η ενημέρωση των πρώτων 4 οικογενειών μετά την ταυτοποίηση των σορών.

Υπενθυμίζεται ότι, έχουν διατεθεί δωμάτια σε ξενοδοχεία στην περιοχή της Λάρισας, για τους συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών, όπως έχει ανακοινωθεί.

ethnos.gr

Από το Blogger.