Φρικιαστικές σκηνές στο βαγόνι-εστιατόριο - Ανασύρθηκαν 7 απανθρακωμένα πτώματα

Οι δύσκολες έρευνες των ομάδων της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος με τα τρένα στα Τέμπη συνεχίζονται και επικεντρώνονται στο βαγόνι-εστιατόριο.

Όπως είπε και στη νεότερη έκτακτη ενημέρωση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με πυρκαγιά, στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννημης:

Οι ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, επικεντρώνονται αυτή την ώρα στο βαγόνι εστιατόριο, το οποίο, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, είχε καταπλακωθεί από το πρώτο βαγόνι, της δεύτερης θέσης.

Γίνεται, απομάκρυνση του επιβατικού βαγονιού που βρίσκεται από πάνω, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απομάκρυνση του συμπιεσμένου και σε σχήμα «Γ» βαγονιού - εστιατορίου. Από το συγκεκριμένο βαγόνι, έχουν ανασυρθεί σήμερα το πρωί, συνολικά, 7 απανθρακωμένες σοροί.

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως για τη συνέχιση της επιχείρησης έρευνας και απεγκλωβισμού, θα πρέπει να γίνουν κοπές μετάλλων με ειδικά μηχανήματα και τμηματική αφαίρεση των μεταλλικών στοιχείων τους. «Εκτιμάται, ότι μέχρι το μεσημέρι, θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω βαγονιού», κατέληξε.

Θα πρέπει να πάμε εξονυχιστικά και πόντο-πόντο

Ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι η επιχείρηση θα έχει συνέχεια. «Θα πρέπει να πάμε εξονυχιστικά και πόντο-πόντο για να φτάσουμε να παραδώσουμε όλους τους ανθρώπους στους συγγενείς τους», σημείωσε.

Νωρίτερα μιλώντας στην ΕΡΤ, ο επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός, έκανε λόγο για μια «δύσκολη επιχείρηση». «Βρισκόμαστε στα όρια του βαγονιού-εστιατορίου, το δεύτερο κατά σειρά βαγόνι, με το βαγόνι της δεύτερης θέσης. Μέχρι στιγμής βλέπουμε από το πεδίο ότι εκεί υπάρχουν άτομα», είπε.

Ο κ. Αρτοποιός σημείωσε ότι απομάκρυναν δύο σορούς, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε σάκους. «Δυστυχώς, τα άτομα αυτά είναι σε πολύ κακή κατάσταση, λόγω της σύγκρουσης και της σύνθλιψης που έχει συμβεί. Αυτή τη στιγμή έχουμε τοποθετήσει δύο σορούς σε σάκους» ανέφερε.

«Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι, ουσιαστικά λόγω του φορτίου της σύγκρουσης που υπέστησαν, είναι σε άσχημη κατάσταση».

«Για κάποιον λόγο εμφανίστηκε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο σε αυτόν τον χώρο, ίσως να είναι οι ηλεκτρικές συσκευές, ίσως να είναι κάποια άλλη συσκευή», ανέφερε στη συνέχεια.

Το 2ο και το 3ο βαγόνι έχουν συντριβεί μεταξύ τους

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στην περιοχή ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα, ενώ σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας αυτή συνεχίζεται από τα σωστικά συνεργεία ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο κατά σειρά βαγόνι του συρμού που είναι αυτό της δεύτερης θέσης. Τα δύο βαγόνια έχουν συντριβεί μεταξύ τους δημιουργώντας ένα πολύ σκηνικό τραγωδίας για τους επιβάτες, αλλά και για τους διασώστες που επιχειρούν.

Δεν είναι δυνατόν να πούμε αυτή τη στιγμή πόσα άτομα είναι εκεί. Βρέθηκαν σε ένα σημείο που όλο το φορτίο πέρασε πάνω από το σώμα τους και αυτή τη στιγμή γίνεται διαχείριση για να τους ανασύρουμε». Μάλιστα περιέγραψε το φρικιαστικό σκηνικό πως «είναι το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και το μεγαλύτερο θερμικό φορτίο. Βρέθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι αστραπιαία να συνθλίβονται από τα βαγόνια και στη συνέχεια να φλέγονται».

vradini.gr

Από το Blogger.