Διασώστης της ΕΜΑΚ: «Δύσκολα θα υπάρχει επιζών στα τρένα»

Ο διασώστης της ΕΜΑΚ, Νίκος Ζυγούρης, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί, σημειώνοντας ωστόσο πως δύσκολα θα βρεθούν άλλοι επιζώντες.

«Έχουν ανασυρθεί από την 8η ΕΜΑΚ οκτώ σοροί. Τελευταίος ήταν ο μηχανοδηγός του ενός τρένου. Οι επιχειρήσεις σταμάτησαν και μόνο ο γερανός προσπαθεί να ανασύρει τη μηχανή του τρένου» είπε ειδικότερα.

«Η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Όπου επιχειρήσαμε υπήρχαν ευρήματα. Είτε σοροί είτε κάτι άλλο. Υπάρχουν σημεία που πιθανόν να βρεθούν κι άλλοι σοροί. Κάνουμε το καθήκον μας γιατί οι οικογένειες πρέπει να παραλάβουν τους ανθρώπους τους. Δυστυχώς», πρόσθεσε ο διασώστης της ΕΜΑΚ.

Ερωτώμενος για το αν οι έρευνες πρέπει να συνεχιστούν και αν υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν ζωντανοί κάτω από τα συντρίμμια, απάντησε: «Υπάρχουν σημεία που χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης. Θα συνεχίσουμε την αναζήτηση».

«Από τη μορφολογία του πεδίου υπάρχουν σημεία που πρέπει να ερευνηθούν. Δε ξέρω αν θα τελειώσουμε αύριο. Η πυροσβεστική διευθύνει όλη την έρευνα. Είναι δύσκολο το πεδίο. Δεν μπορούν να ενεργήσουν οι διασώστες χωρίς την βοήθεια των γερανών και γι’ αυτό έπαυσαν οι ενέργειες εκεί. Δύσκολα θα υπάρχει επιζών, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», κατέληξε ο Νίκος Ζυγούρης.

Από το Blogger.