Με αναρρωτική μετά το δυστύχημα ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που τέθηκε σε αργία

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το φριχτό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή δεκάδων συνανθρώπων μας, βυθίζοντας τη χώρα μας σε βαθύ πένθος.

Ο επιθεωρητής που ελέγχεται για την τοποθέτηση του άπειρου σταθμάρχη στη Λάρισα υποστηρίζει ότι η απόφαση να τεθεί σε αργία, στερείται νομικής βάσης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως πήρε αναρρωτική άδεια ενός μήνα την επομένη της τραγωδίας.

Συγκεκριμένα, μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ο ΟΣΕ ανακοίνωσε ότι ο επιθεωρητής Λάρισας έχει τεθεί σε αργία μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του σταθμάρχη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που κατάγεται από τον Βόλο θεωρεί πως η απόφαση να τεθεί σε αργία στερείται νομικής βάσης και περιμένει να απαντήσει αφού έρθει στο φως η επίσημη αιτιολόγηση της συγκεκριμένης απόφασης.

Ωστόσο, μεγάλη εντύπωση προκαλεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ότι ο επιθεωρητής Λάρισας την επόμενη της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών πήρε αναρρωτική ενός μήνα, μια κίνηση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, καθώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι υπεύθυνος για όλη την λειτουργία των σιδηροδρόμων από την Λάρισα μέχρι και τον σταθμό του Αιγινίου Πιερίας.

Τα πρώτα λόγια του σταθμάρχη: «Δεν ξέρω που έβαλα το τρένο»

«Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του σταθμάρχη.

Ειδικότερα, ρεπορτάζ που μετέδωσε η δημοσιογράφος του STAR, Κατερίνα Ρίστα ανέφερε πως ένας σταθμάρχης που τελείωσε τη βάρδια του στα Παλαιοφάρσαλα και είχε μεταβεί στον ΟΣΕ της Λάρισας για να παραλάβει το αυτοκίνητό του, πέρασε μπροστά από το γραφείο του σταθμάρχη που εκείνη την ώρα συνομιλούσε με την Πυροσβεστική.

«Έχω σύγκρουση», φέρεται να είπε ο σταθμάρχης στον σταθμάρχη των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος του είπε «τι έκανες;», με τον κατηγορούμενο σταθμάρχη να απαντά: «Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι».

Ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος έχει 30 χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα, κοίταξε αμέσως τον πίνακα κι είδε ότι το κλειδί ήταν γυρισμένο κι αντιλήφθηκε ότι κάτι συνέβη.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο σταθμάρχης προσπαθούσε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως δεν θυμάται που έβαλε το τρένο αλλά και πως ακολούθησε τα πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με τον σταθμάρχη, ο σταθμάρχης Λάρισας είχε γυρίσει το κλειδί γιατί ακολουθούσε προαστιακός. Προφανώς δεν είχε καταλάβει το μέγεθος της τραγωδίας. Μάλιστα για λίγα λεπτά δεν καταλάβαινε τι έχει κάνει.

Ήταν αγχωμένος και νευρικός

Την ίδια ώρα, πληροφορίες για τις κινήσεις του σταθμάρχη λίγο μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων, έρχονται στο φως. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αλέξανδρος Καλαφάτης, συνομίλησε με έναν συνάδελφο του σταθμάρχη ο οποίος ήταν μαζί του τις ώρες που ακολούθησαν τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο σταθμάρχης άρχισε να μπαινοβγαίνει στο σταθμαρχείο εμφανώς αγχωμένος, νευρικός… Άρχισε να καπνίζει μέχρι που άρχισαν να φτάνουν στο σταθμαρχείο της Λάρισας οι πρώτες πληροφορίες για τους νεκρούς.

«Όπως καταλαβαίνετε όσο περνούσε η ώρα αυξάνονταν οι πληροφορίες, αυξανόταν ο αριθμός των νεκρών μέχρι που κάποια στιγμή, τις πρώτες πρωινές ώρες, γύρισε και του είπε ότι “την πάτησα” προφανώς αντιλαμβανόμενος ότι έχει κάνει ένα τραγικό λάθος», είπε ο δημοσιογράφος.

vradini.gr

Από το Blogger.