Αυτή είναι η ειδική επιτροπή που θα ερευνήσει το δυστύχημα στα Τέμπη

Η τραγωδία των Τεμπών έχει επισκιάσει τα πάντα και στην κυβέρνηση γνωρίζουν καλά ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό και να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, τα οποία οδήγησαν σε όλο αυτό το δράμα, που βύθισε στο πένθος τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοινώνει τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Η Επιτροπή είναι τριμελής και συμμετέχουν οι: - Ιωάννης - Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος. - Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος. - Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

Η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεραπετρίτης έχει ήδη σχέδιο προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός. Και πέραν του σχεδίου θα αποδοθούν ευθύνες εκεί, όπου πρέπει, ενώ ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις διαδικασίες για να κλείσει το κεφάλαιο με την ταυτοποίηση των σορών των ανθρώπων που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η κυβέρνηση δηλώνει κατηγορηματικά ότι με τις κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα θα διασφαλιστεί ότι και ο σιδηρόδρομος θα εκσυγχρονιστεί και δεν θα ζήσουμε ξανά παρόμοια τραγωδία. Όλα θα «τρέξουν» πολύ γρήγορα και σύμφωνα με πληροφορίες, η παραπάνω επιτροπή αυτή θα έχει τριπλή αποστολή. Εκτός από το ότι θα κληθεί να ρίξει άπλετο φως στα αίτια της τραγωδίας αλλά και να εντοπίσει τους υπεύθυνους για τον θάνατο τόσων ανθρώπων, θα πρέπει και να δώσει τις κατευθύνσεις έτσι ώστε να εκσυγχρονιστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και να φροντίσει να εγκατασταθεί και να λειτουργεί η τηλεδιοίκηση.

Ο σχεδιασμός

Επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα συγκροτηθεί ένα Κέντρο Συντονισμού στο επίμαχο κομμάτι, δηλαδή από την Λάρισα έως και την Θεσσαλονίκη το οποίο θα επιτηρεί όλη αυτή τη διαδρομή μέχρι να εγκατασταθεί το σύστημα τηλεειδοποίησης.

Αυτά είναι τα βασικά και μάλιστα θα αναζητηθεί τρόπος σε ανώτατο επίπεδο έτσι ώστε να μην συνεχίσει από τις ανάδοχες εταιρείες το «γαϊτανάκι» των ενστάσεων που μπλοκάρουν πολλές φορές και για χρόνια ολόκληρα τις διαδικασίες. Όπως επίσης να μην ξαναζήσουμε και αυτή την διάχυση ευθυνών μετά από ένα τέτοιο πολύνεκρο περιστατικό. Ο χρόνος είναι ιδιαίτερα πιεστικός και για τον λόγο αυτό αρχές της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν οι επίσημες και οριστικές ανακοινώσεις.

vradini.gr

Από το Blogger.