Παρέμβαση Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου για την αποφυλάκιση του παιδοβιαστή Νίκου Σειραγάκη

Σε παρέμβαση με ανακοίνωσή τους για σκεπτικό της απόφασης για την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη προχώρησαν οι δικηγόροι του Ρεθύμνου.

Πριν από λίγες μέρες με παρέμβαση του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ζήτησε το βούλευμα του συμβουλίου του σωφρονιστικού καταστήματος Τριπόλεως για να το μελετήσει σχετικά με την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου επ’αφορμή των έντονων αλλά αναμενόμενων κοινωνικών αντιδράσεων που προκάλεσε η υφ’όρον απόλυση του αμετάκλητα καταδικασθέντος σε συνολική ποινή κάθειρξης 401 ετών Ν.Σειραγάκη από τις δικαστικές φυλακές και της παρέμβασης του Εισαγγελέα Α.Π. αναμένει τη διερεύνηση κατά τρόπο εξαντλητικό των ποιοτικών κριτηρίων βάσει των οποίων το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών Ναυπλίου ήχθη κατά πλειοψηφία σε αυτή την απόφαση» αναφέρεται.

Το ενδιαφέρον των δικηγόρων του Ρεθύμνου σχετικά με αυτή την υπόθεση είναι δεδομένο καθώς ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου είχε παραστεί τότε εναντίον του κατηγορουμένου για την υποστήριξη των κατηγοριών, ως πολιτική αγωγή, εκπροσωπώντας τις οικογένειες των ανηλίκων θυμάτων.

«Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι ωρίμασε ο καιρός για μια νηφάλια, ενδελεχή και ποιοτική βελτίωση των προϋποθέσεων με τη συνδρομή των οποίων θα νομιμοποιείται η υφ’όρον απόλυση σε όσους εκτίουν ποινές κυρίως προσκαίρου ή ισοβίας κάθειρξης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος αποφυλακίστηκε, ήταν ο προπονητής που καταδικάστηκε σε 401 χρόνια για ασέλγεια κατά 36 ανηλίκων. Ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος ήταν προπονητής μπάσκετ, είχε συλληφθεί το 2011 και καταδικάστηκε – σε πρώτο και δεύτερο βαθμό – κατόπιν κατέθεσε αίτηση για αποφυλάκιση υπό όρους, η οποία έγινε δεκτή.

Ο Νίκος Σειραγάκης είχε αποφυλακιστεί και τον Απρίλιο του 2020 αλλά συνελήφθη εκ νέου για μη τήρηση των περιοριστικών όρων. 

pronews.gr

Από το Blogger.