Σε χειρότερη κατάσταση τα νοικοκυριά σήμερα σε σχέση με 4 χρόνια πριν σύμφωνα με δημοσκόπηση

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε μια νέα δημοσκόπηση στην οποία φαίνεται η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να στηρίξει τα νοικοκυριά.

Μεταξύ άλλων, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (το 51%) στην έρευνα της Kapa Research (με τίτλο: «Η διακυβέρνηση 2019-2023 και η επόμενη μέρα») αναφέρει ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σήμερα είναι «χειρότερη» (το 38%) ή «μάλλον χειρότερη» (το 13%) σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν (καθώς το 25% εκτιμά ότι είναι «καλύτερη», ενώ το 20% ότι είναι «μάλλον καλύτερη».

Ελαφρά χειρότερη η εικόνα και για τα νοικοκυριά, καθώς κι εδώ η πλειονότητα (56%) αναφέρει ότι η κατάσταση του νοικοκυριού του είναι «χειρότερη» (το 37%) ή «μάλλον χειρότερη» (το 19%), έναντι 40% που απαντά ότι είναι «καλύτερη» (19%) ή «μάλλον καλύτερη» (21%).


Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός ότι μόλις το 12% αναφέρει ότι το κόστος διαβίωσης «βελτιώθηκε» ή «μάλλον βελτιώθηκε», ενώ το πολύ υψηλό 87% τονίζει πως «επιδεινώθηκε» ή «μάλλον επιδεινώθηκε».


Με τη χώρα να βρίσκεται λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, η εν λόγω δημοσκόπηση και τις απαντήσεις των πολιτών σχετικά με το ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, οι ερωτηθέντες στην έρευνα ζητούν από την επόμενη κυβέρνηση: 

Να βελτιώσει το σύστημα υγείας… 67%
Να αυξήσει μισθούς και συντάξεις… 54%
Να βελτιώσει το σύστημα Παιδείας… 43%
Να μειώσει τους φόρους… 42%
Να λάβει μέτρα στήριξης για τη νέα γενιά… 31%
Να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας… 29%
Να ενισχύσει τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών… 24%
Να ενισχύσει την παραγωγή και την παραγωγικότητα της χώρας… 23%


pronews.gr 


Από το Blogger.