«Σαρώνει» ο Ρ.Τ.Ερντογάν στις τουρκικές προεδρικές εκλογές με 50,97% – «Ξεφτίλισε» τις δημοσκοπήσεις – Στο 43,22% ο Κ.Κιλιτσντάρογλου

Με καταμετρημένο το 71,91% των ψήφων ο Ρ.Τ.Ερντογάν εξακολουθεί να προηγείται με 50,97% έναντι του κύριου αντιπάλου του, του Κ.Κιλιτσντάρογλου ο οποίος ακολουθεί με 43,22%.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν «ξεφτίλισε» τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζονταν στην Ελλάδα και ήθελαν τον αντίπαλό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να προηγείται από 3-8 μονάδες και προηγείται με 51,56% με καταμετρημένο το 61,36% των ψήφων.

Ο κεμαλικός συνυποψήφιός του, με το ζόρι φτάνει το 42,61%. Ακόμα και αν πάνε σε δεύτερη Κυριακή (αν δεν περάσει το 50% ο Ρ.Τ.Ερντογάν), είναι βέβαιο ότι ο νυν πρόεδρος θα επικρατήσει στις εκλογές της 28ης Μαΐου.

Η συμμετοχή στις φετινές κάλπες στην Τουρκία έφτασε στο εντυπωσιακό 93,6%, ξεπερνώντας κατά πολύ το 86% των εκλογών του 2018.

To πρακτορείο ειδήσεων Middle East Eye δίνει 50% οι πιθανότητες στον Ρ.Τ. Ερντογάν να επανεκλεγεί από απόψε με 50,2% έως 50,4%.

Με καταμετρημένες 35.408.431 ψήφους, δηλαδή περίπου δύο στις τρεις ψήφους, ο Ερντογάν διατηρεί ποσοστό πάνω από 50%, άρα με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα φαίνεται να επανεκλέγεται από την πρώτη Κυριακή.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν αποδεικνύεται «πολύ σκληρός για να πεθάνει» πολιτικά και ο φιλοδυτικός Κ.Κιλιτσντάρογλου βρίσκεται πολύ κοντά στην «αποστρατεία» του.

Σήμερα σημειώναμε ότι «Αν και δεν υπάρχουν “συγκοινωνούντα δοχεία” (σ.σ.: των ελληνικών δημοσκοπήσεων) με τις τουρκικές εκλογές, εν τούτοις αξίζει να δούμε το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών για να δούμε πόσο κοντά έπεσαν στο τελικό αποτέλεσμα οι δημοσκοπήσεις…».

Τώρα ξέρουμε ότι οι δημοσκοπήσεις στη Τουρκία με την οποία «βομβαρδιζόταν» και το ελληνικό κοινό, ειδικά από τα φιλοκυβερνητικές ΜΜΕ, αφού στην Αθήνα «ονειρεύονταν» Κ.Κιλιντσάρογκλου, αποδείχθηκαν μεγάλη «μούφα».

Στις 20:30, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πέρασε μπροστά στην Κωνσταντινούπολη με 47,68%, έναντι 47,38% του Ερντογάν, αλλά η διαφορά είναι πολύ μικρή υπέρ του κεμαλικού υποψήφιου.

 pronews.gr

Από το Blogger.