Παγκόσμιο οικονομικό σύμφωνο για να βρεθούν 1 τρισ. ευρώ για την αντιμετώπιση… της κλιματικής αλλαγής! – Έρχονται νέοι «πράσινοι φόροι»

Με τη συμμετοχή περίπου 50 κρατών, πραγματοποιείτε στο Παρίσι διεθνής σύνοδος, στόχος της οποίας είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου οικονομικού συμφώνου ικανού να κινητοποιήσει κονδύλια της τάξης του ενός τρισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της φτώχειας στον πλανήτη, που σημαίνει πως νέοι «πράσινοι» φόροι θα έρθουν στις ζωές των πολιτών των δυτικών κοινωνιών και φυσικά ανάμεσά τους και στην Ελλάδα!

Φυσικά όλα αυτά θα γίνουν με το πρόσχημα μιας κλιματικής αλλαγής η οποία είναι αποδεδειγμένο ότι συμβαίνει επειδή ο πλανήτης ποτέ στην ιστορία του δεν είχε σταθερό κλίμα. Δεν είναι κάτι ου οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα.

 

 Στην πραγματικότητα θέτουν τις βάσεις για μία παγκόσμια φορολόγηση και άρα για τον σχηματισμό δομών ενός παγκόσμιου κράτους. 

 

 «Η Σύνοδος του Παρισιού στην οποία θα είναι επίσης παρόντες περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών, πρέπει να επιφέρει ένα χρηματοδοτικό σοκ», τόνισε σε δήλωσή του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζοντας πρωτίστως την ανάγκη ανακύκλωσης αποθεματικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις πλούσιες προς τις φτωχές χώρες στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 Σύμφωνα με την γαλλική διπλωματία άλλες πηγές για την εξεύρεση των πόρων που απαιτούνται θα μπορούσαν να είναι ο φόρος διοξειδίου του άνθρακα στη ναυτιλία, ένας φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και ένας φόρος στα αεροπορικά εισιτήρια.

«Τα δισεκατομμύρια λίρες που χρειάζονται για να επενδύσουν σε πράσινες τεχνολογίες και να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση θα εξαρτηθούν επίσης από καινοτόμες και βιώσιμες πηγές χρηματοδότησης, όπως εξαγορές χρέους».

Μια άλλη πρόκληση είναι, επίσης σύμφωνα με Γάλλους διπλωμάτες, να διασφαλιστεί ότι οι μεγάλες πολυμερείς αναπτυξιακές Τράπεζες -και κυρίως η Παγκόσμια Τράπεζα– θα είναι πολύ πιο τολμηρές στις πολιτικές δανεισμού τους.

“Ο τρόπος με τον οποίο αυτές οι τράπεζες, χρησιμοποιώντας τα δημόσια χρήματα που τους έχουν δοθεί ως αρχικό κεφάλαιο, θα μπορέσουν να τα αξιοποιήσουν για να φέρουν πολύ περισσότερα στο τραπέζι” θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων, σύμφωνα με το μέγαρο των Ηλυσίων.

Στην επιστολή τους, οι ηγέτες ανέφεραν ότι οι κλάδοι της βιομηχανίας «που ευημερούν χάρη στην παγκοσμιοποίηση θα πρέπει να συμβάλουν στην παγκόσμια ανάπτυξη, κάτι που θεωρείται ότι είναι μια στροφή προς τον αναγκασμό των παγκόσμιων τεχνολογικών κολοσσών, των ενεργειακών εταιρειών και των πολυεθνικών εταιρειών υπηρεσιών να πληρώσουν περισσότερα φόρο στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται».

Η χθεσινή και η σημερινή σύνοδος στο Παρίσι εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί με την υιοθέτηση ενός οδικού χάρτη, ο οποίος θα χρησιμεύσει ως ένα είδος “vade mecum” (σ.σ. εγχειρίδιο) για την επόμενη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της G20, που θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Δελχί τον Σεπτέμβριο.

Αυτός ο οδικός χάρτης θα χρησιμεύσει επίσης ως κατευθυντήρια γραμμή για τις ετήσιες συνεδριάσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας τον Οκτώβριο στο Μαρακές και για την επόμενη COP28 στο Ντουμπάι στις αρχές Δεκεμβρίου.

Την χώρα μας στη συγκεκριμένη διεθνιστική Σύνοδο θα εκπροσωπήσει ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Πελαγίδης.

Να σημειωθεί πως για χάρη της κλιματικής αλλαγής οι παγκόσμιοι κυβερνώντες έχουν σκοπό να μας αλλάξουν εντελώς την ηθική αλλά και τι τρόφιμα θα καταναλώνουμε.

 

 

  Μετά την κατανάλωση γρύλων, ακριδών και εντόμων με αφορμή την κλιματική αλλαγή ετοιμάζονται να καθοδηγήσουν τους ανθρώπους στην κατανάλωση ανθρώπινου κρέατος!
Δηλαδή αρχίζουν να προωθούν τον κανιβαλισμό των νεκρών για να μην υπάρξει επισιτιστική κρίση και για να προστατευτεί το… περιβάλλον.

Η εταιρεία τροφίμων BiteLabs στις ΗΠΑ διαφημίζει το σαλάμι της το οποίο έχει προκύψει τεχνητά στο εργαστήριο από…. ανθρώπινους ιστούς!
Mάλιστα όπως ισχυρίζεται η εταιρεία οι ιστοί αυτοί είναι δείγματα από… διασημότητες.

Ο Σουηδός καθηγητής Στρατηγικού Μάρκετινγκ Μagnus Soderland, λέει ότι η κατανάλωση ανθρώπινου κρέατος από τους νεκρούς, μπορεί να βοηθήσει να σωθεί η ανθρώπινη φυλή, και ότι θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε τα ταμπού στα οποία δεν τρώμε ο ένας τον άλλον, απλά δοκιμάζοντας το.
Όπως αναφέρεται, το 2019 σε ένα συνέδριο τροφίμων, όπου περιλαμβάνονταν θέματα για το αν οι άνθρωποι ήταν πολύ εγωιστές για να ζήσουν βιώσιμα, ο καθηγητής πρότεινε ότι ο κανιβαλισμός θα μπορούσε να είναι μια βιώσιμη λύση για την κλιματική αλλαγή, και ότι θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τρώγοντας τα κατοικίδιά μας.

 Προφανώς ξεχνούν οι «ειδήμονες» ότι πέραν του ηθικού ζητήματος που είναι τεράστιο υπάρχει και το πρακτικό. Είναι γνωστό ότι οι κανίβαλοι υποφέρουν από νευρολογικές ασθένειες όπως η «kuru».
Γενικά στην Φύση δεν αρέσει και πολύ τα θηλαστικά να τρώνε ομοειδή θηλαστικά.

 pronews.gr

Από το Blogger.