«Αγοράζουμε πολιτικούς με 10.000$ – Δεν έχει σημασία ο πρόεδρος, τον ελέγχουμε»

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του χρηματοπιστωτικού κολοσσού BlackRock Serge Varlay έπεσε θύμα Αμερικανού φαρσέρ και προχώρησε σε μια σειρά από παραδοχές για το πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σε μια σειρά από κρυφά μαγνητοσκοπημένες συναντήσεις, ο υπεύθυνος προσλήψεων Serge Varlay περιγράφει πώς η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, είναι σε θέση να «κινεί τον κόσμο» και ότι είναι πιο εύκολο να ξεγελάσεις όταν «οι άνθρωποι δεν το σκέφτονται».

 

Σύμφωνα με τον Varlay, οι Αμερικανοί γερουσιαστές μπορούν να «εξαγοραστούν» αντί ποσού του οποίο δεν ξεπερνά τις 10 χιλιάδες δολάρια. 

 «Οι γερουσιαστές… είναι φτηνοί – έχεις 10.000, μπορείς να αγοράσεις έναν γερουσιαστή», είπε και πρόσθεσε:

«Μπορείτε να πάρετε αυτόν το πακέτο με χρήματα και να αγοράσετε ανθρώπους. Εργάζομαι για μια εταιρεία που ονομάζεται BlackRock…Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο πρόεδρος, αλλά αυτός που ελέγχει το πορτοφόλι του προέδρου. Μπορείτε να αγοράσετε τους υποψηφίους σας. Πρώτον, υπάρχουν οι γερουσιαστές, αυτοί οι τύποι είναι φτηνοί».

Να σημειώσουμε εδώ ότι μετά τη δημοσίευση του βίντεο ο επαγγελματικός λογαριασμός του Serge Varlay έχει διαγραφεί. Το στέλεχος της BlackRock αναφέρθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο  περιέγραψε ως «πραγματικά καλό για τις δουλειές μας».

«Η Ουκρανία είναι καλή για τις επιχειρήσεις, το ξέρεις σωστά;» είπε και πρόσθεσε:

«Η Ρωσία ανατινάζει τα σιλό σιτηρών της Ουκρανίας και η τιμή του σιταριού πρόκειται να εκτιναχθεί. Η ουκρανική οικονομία είναι η αγορά σιταριού. Η τιμή του ψωμιού ανεβαίνει, αυτό είναι φανταστικό αν κάνετε συναλλαγές. Η αστάθεια δημιουργεί ευκαιρίες για κέρδος…».

Σύμφωνα με τον Varley, είναι «συναρπαστικό όταν τα… σκατά πάνε στραβά». «Λοιπόν, τι θα κάνετε εάν είστε εταιρεία εμπορικών συναλλαγών;» είπε το στέλεχος της BlackRock.

«Τη στιγμή που θα έρθουν τα νέα, μέσα σε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου, θα στοιχηματίσετε σε όποιον κι αν είναι προμηθευτής σιταριού.
Στα αποθέματά τους. Μέσα σε μια ή δύο ώρες θα εκτοξευθούν και μετά πουλάς… Απλώς βγάζεις, δεν ξέρω, κάποια εκατομμύρια. Η ουκρανική οικονομία είναι συνδεδεμένη σε μεγάλο βαθμό με την αγορά σιταριού, την παγκόσμια αγορά σιταριού, τις τιμές του ψωμιού, ξέρετε, κυριολεκτικά όλα ανεβαίνουν και πέφτουν. Αυτό είναι φανταστικό αν κάνετε συναλλαγές. Η αστάθεια δημιουργεί ευκαιρίες για κέρδος. Ο πόλεμος είναι πραγματικά καλός για τις επιχειρήσεις», εξήγησε επιπλέον.

Όπως σημειώνει η Post Millennial, ο Varley περιέγραψε επίσης τον εαυτό του ως άτομο που «αποφασίζει τις τύχες των ανθρώπων».

«Κάθε είναι μια τρελή μέρα, κυριολεκτικά αποφασίζω πώς θα διαμορφωθεί η ζωή κάποιου», είπε.

«Δεν είμαι στην πραγματικότητα άνθρωπος των οικονομικών, απλά ξέρω τι συμβαίνει γιατί στρατολογώ ανθρώπους που κάνουν αυτά τα πράγματα».

Ο Varlay είπε ότι οι τράπεζες όπως η BlackRock διοικούν τον κόσμο επειδή «αποκτάς πράγματα. Διαφοροποιείς, αποκτάς, συνεχίζεις να αποκτάς. Ξοδεύεις ό,τι κάνεις για να αποκτήσεις περισσότερα. Και μέχρι σε ένα ορισμένο σημείο, το επίπεδο κινδύνου είναι εξαιρετικά χαμηλό. Φανταστείτε ότι έχετε επενδύσει σε 10 διαφορετικούς κλάδους: από τα τρόφιμα μέχρι τα ποτά και την τεχνολογία. Αν ένας από αυτούς αποτύχει, δεν έχει σημασία, έχετε εννέα άλλους να σας στηρίξουν».

Τέλος, ο Varlay είπε ότι από τη στιγμή που «έχεις λίγο από όλα… μπορείς να πάρεις αυτό το πακέτο χρημάτων και μετά μπορείς να αρχίσεις να αγοράζεις ανθρώπους».

 

pronews.gr
Από το Blogger.