Απόβαση της εφορίας σε τουριστικούς προορισμούς

Η απόβαση των «ράμπο» της εφορίας στα νησιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και πλήθος καταστηματαρχών που εντοπίζονται να μην κόβουν αποδείξεις ή να μην έχουν στείλει τα στοιχεία των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές στην πλατφόρμα myDATA είναι αντιμέτωποι με «λουκέτα» στις επιχειρήσεις τους από 48 ώρες έως και 10 ημέρες.

Στις θερινές εξορμήσεις οι φοροελεγκτές έχουν μαζί τους τα tablets και το «ΕΛΕΓΧΟΣLive», τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ.

Με τη βοήθεια του «ΕΛΕΓΧΟΣLive», οι εφοριακοί, την ώρα του ελέγχου, βλέπουν στην οθόνη του tablet τους το οικονομικό προφίλ του ελεγχόμενου, διενεργούν αυτόματες διασταυρώσεις και επαληθεύσεις, ενώ εκδίδουν επί τόπου το σημείωμα με το αποτέλεσμα του ελέγχου.

Ειδικότερα με τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή οι φοροελεγκτές έχουν τη δυνατότητα:

    Να διενεργούν εξπρές διασταυρώσεις στοιχείων με φορολογικές δηλώσεις, δηλώσεις ΦΠΑ κ.λπ.
    Να βλέπουν το «φορολογικό ιστορικό» του επαγγελματία ή της επιχείρησης, δηλαδή εάν έχουν υποπέσει σε παραβάσεις στο παρελθόν ή εάν είναι υπότροποι.
    Να εκδίδουν και να κοινοποιούν στον ελεγχόμενο σημείωμα για τα αποτελέσματα του ελέγχου, με βάση τα οποία θα επιβάλλονται κυρώσεις και πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστώνουν απόκρυψη τζίρου και μη απόδοση του ΦΠΑ.
    Να ελέγχουν με αυτόματες διαδικασίες τη γνησιότητα ή μη των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές. Εκτός από τα tablets θα είναι εφοδιασμένοι και με φορητά scanners χειρός (QRScanners).
    Να ελέγχουν εάν οι επιχειρήσεις έχουν διαβιβάσει τα δεδομένα των τιμολογίων και αποδείξεων στην πλατφόρμα myDATA και τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ.

 newsbomb.gr

Από το Blogger.