Μελετούν παράταση στις φορολογικές δηλώσεις λόγω… market pass!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί και νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μόνο για τα νομικά πρόσωπα έως το τέλος Αυγούστου αφήνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως με βάση το ισχύον πλαίσιο η διορία για την υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων λήγει στις 29 Ιουλίου. Αντίθετα, δεν φαίνεται, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, να αλλάζει η προθεσμία για τα φυσικά πρόσωπα, με την 29η Ιουλίου να διατηρείται ως καταληκτική ημερομηνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων έχει στόχο να δώσει «ανάσα» στους φοροτεχνικούς και τους λογιστές να «τρέξουν» ακόμα πιο γρήγορα τις φορολογικές δηλώσεις των ελληνικών νοικοκυριών, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες μέσα στον Αύγουστο για να δοθεί το market pass στους δικαιούχους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το μέτρο που επεκτείνεται για τρεις ακόμα μήνες, έως τον Οκτώβριο, θα αξιολογήσει τους δικαιούχους με βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή με τις δηλώσεις που υποβάλλονται φέτος. Όσοι έλαβαν το market pass στο παρελθόν δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση και θα επαναξιολογηθούν με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2022. Όσοι δεν είχαν κάνει αίτηση κατά το παρελθόν, είτε γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια είτε γιατί το αμέλησαν, θα πρέπει να υποβάλουν τώρα στην πλατφόρμα, η οποία εκτιμάται πως θα ανοίξει στα τέλη Αυγούστου. Η παράταση του market pass αφορά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, και η καταβολή του επιδόματος εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε μία ή δύο δόσεις στις αρχές του φθινοπώρου. Το ύψος του επιδόματος και τα κριτήρια για την καταβολή του παραμένουν τα ίδια.

Από το Blogger.