Πρόβλεψη-σοκ για την τιμή της βενζίνης στις πόλεις: «Θα πάει αρκετά πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο στα τέλη Αυγούστου»

Αυξάνεται διαρκώς η τιμή της βενζίνης και όπως όλα δείχνουν αναμένεται να ξεπεράσει -και μάλιστα αρκετά- τα δύο ευρώ το λίτρο, ακόμη και στα μεγάλα αστικά κέντρα! 

 

Η Ελλάδα συνεχίζει τον «πρωταθλητισμό» της ακρίβειας, με τους οδηγούς να αποφεύγουν όλο και περισσότερο τις άσκοπες μετακινήσεις, λόγω της τιμής των καυσίμων.

Όπως ανάφερε μάλιστα ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής Άγγελος Τούντας υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η αμόλυβδη θα φτάσει πάνω από τα 2 ευρώ.

 «Στο τέλος Αυγούστου η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα έχει ξεφύγει. Ήδη βρισκόμαστε στις 15 του μήνα. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου η τιμή της θα έχει ξεφύγει και ίσως δούμε στα μεγάλα αστικά κέντρα η  τιμή της αμόλυβδης να πάει αρκετά πάνω από τα επίπεδα των 2 ευρώ» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής.

«Πιστεύω ότι η τιμή της αμόλυβδης στην Αθήνα θα πάει πάνω από τα  2 ευρώ έτσι όπως βλέπουμε τις προβλέψεις και βάσει των εξελίξεων» πρόσθεσε. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολύ μεγάλες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης.

«Θα σας πω ενδεικτικά ότι τις 2 προηγούμενες ημέρες υπήρξε μια ύφεση. Αυτή η ύφεση δεν φάνηκε. Τελικά έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να λέμε ότι σήμερα υπάρχει μια μέση τιμή στη βενζίνη 1,96 ευρώ το λίτρο αλλά αυτή δεν είναι αντιπροσωπευτική» σχολίασε.

 

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούλιο δείχνουν αύξηση 12,3% σε ετήσια βάση στην κατηγορία των προϊόντων διατροφής, με τα φρούτα και τα λαχανικά να οδηγούν την κούρασα των ανατιμήσεων εμφανίζοντας αύξηση 19,4% και 15,5% αντίστοιχα, ενώ τα γαλακτοκομικά- αυγά ακολουθούν με 14,4%. 

 Την ίδια στιγμή ανησυχία προκαλεί και η πορεία των διεθνών τιμών σε βασικά αγαθά, όπως για παράδειγμα στο σιτάρι και το ρύζι που καταγράφουν νέα ρεκόρ τις τελευταίες μέρες. Πέραν ωστόσο των τροφίμων και στα καύσιμα, οι αυξήσεις που καταγράφονται μέσα στο καλοκαίρι δημιουργούν προβληματισμό.

Από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης, οι κινήσεις που γίνονται για την αντιμετώπιση της ακρίβειας περιλαμβάνουν, εντατικούς ελέγχους στην αγορά προκειμένου να εντοπιστούν φαινόμενα κερδοσκοπίας και μέτρα, όπως το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους αλλά και συμπληρωματικές του «καλαθιού του νοικοκυριού».

pronews.gr

Από το Blogger.