«Χρυσό» το σουβλάκι στους τουριστικούς προορισμούς - Από 4,5 ευρώ το αγαπημένο έδεσμα σε κάποια νησιά

Ανοδικές είναι οι τιμές και στα σουβλάκια, στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς, ενώ «Πρωταθλητές» στην ακρίβεια είναι τα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και του Αργοσαρωνικού. 

Έτσι, ενώ οι περισσότεροι αδειούχοι, σε μία προσπάθεια να μειώσουν το κόστος των διακοπών τους, αποφεύγουν να τρώνε σε ταβέρνες, εξακολουθούν να καλούνται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, ακόμα και για το παραδοσιακό σουβλάκι. Ακόμα και στο λαϊκό ελληνικό έδεσμα, όμως, οι τιμές είναι υψηλές, και εκτοξεύουν τον προϋπολογισμό των πολιτών για τις διακοπές τους.
Αναλυτικά οι τιμές

Σύμφωνα με τον Alpha, οι χαμηλότερες τιμές στις οποίες πωλείται το τυλιχτό σουβλάκι με χοιρινό είναι οι εξής:

    Σαλαμίνα 3,30 ευρώ
    Αίγινα 3,30 ευρώ
    Αγκίστρι 3,8 ευρώ
    Ύδρα 4,5 ευρώ
    Μύκονος 4,5 ευρώ
    Πάρος 3,5 ευρώ
    Ίος 4 ευρώ
    Σαντορίνη 3,9 ευρώ
    Χανιά 3,5 ευρώ
    Κέρκυρα 3,5 ευρώ
    Κεφαλονιά 3,8 ευρώ

Η νέα αύξηση στις τιμές μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς ότι, τον περασμένο Ιανουάριο, η τιμή στο σουβλάκι είχε σκαρφαλώσει στα 3 με 3,2 ευρώ. Όπως εξήγησε ο Μανώλης Καπετανάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης στην Θεσσαλονίκη, «από πέρσι τον Ιανουάριο πήγε 3,20 με 3,30 και σταδιακά έφτασε εδώ με την ακρίβεια που γνωρίζετε όλοι. Προσπαθούμε και κρατάμε χαμηλά τις τιμές. Κάνουμε αγώνα. Για να μπορέσει ο κόσμος να ανταπεξέλθει».

ethnos.gr

Από το Blogger.