Επιστροφή στα θρανία με την ακρίβεια να επιμένει: Πονοκέφαλος στους γονείς για την αγορά σχολικών ειδών

Το καλοκαίρι τελειώνει και ήδη γονείς και μαθητές έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση των σχολικών ειδών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ωστόσο και εδώ η ακρίβεια καλά κρατεί.

Οι τιμές των σχολικών ειδών έχουν μεγάλο εύρος:

    Σχολική τσάντα από 15,9 έως 60 ευρώ
    Κασετίνες από 0,5 έως 14,9 ευρώ
    Μολύβια Από 0,1 έως 0,30 ευρώ
    Γόμες από 0,09 έως 0,75 ευρώ
    Ξύστρες από 0,05 έως 1,25 ευρώ
    Στυλό από 0,1 έως 1,78 ευρώ
    Τετράδια από 0,29 έως 1,6 ευρώ
    Χάρακες από 0,12 έως 3,5 ευρώ
    Μαρκαδόροι από 1 έως 5,7 ευρώ
    Μπλοκ ζωγραφικής από 0,5 έως 3,2 ευρώ

Η λίστα για τα σχολικά είδη ξεκινά από τα 20 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 40 ευρώ. Για τα γυμνάσια και τα λύκεια όμως οι τιμές ανεβαίνουν καθώς τα σχολικά είδη κοστίζουν από 40 ευρώ και μπορούν να φτάσουν έως 70 ευρώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA.
Πρεμιέρα για το «Καλάθι των Σχολικών ειδών»

Πάντως από την ερχόμενη Τετάρτη μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου 2023 τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών».

Όπως δήλωσε πρόσφατα, σχετικά με το θέμα, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας: «… Στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική οικογένεια. Επιβάλλουμε πλαφόν στο περιθώριο κέρδους τόσο στα βασικότερα σχολικά είδη, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, όσο και στους θερμοσίφωνες, τους λέβητες και γενικότερα στα προϊόντα παραγωγής ζεστού νερού... Στόχος μας είναι στα σχολικά είδη οι τιμές να είναι προσιτές και μάλιστα χαμηλότερες από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Προς την κατεύθυνση αυτή, πέραν από το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, δημιουργείται για πρώτη φορά και το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών», πρωτοβουλία στην οποία έχουν δεσμευτεί να μετέχουν τόσο οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ όσο και μεγάλες αλυσίδες που διακινούν σημαντικό όγκο από τα σχολικά είδη, ενώ φυσικά μπορούν να μετέχουν και άλλα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω τομέα… Έχουμε απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν ιδίως οι πιο ευάλωτες οικογένειες, γι' αυτό και αξιοποιούμε κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να τις στηρίζουμε για όσο χρειαστεί».

Εννέα είναι τα σχολικά είδη που αποτελούν τη βάση για το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών»:

    Σχολικές τσάντες
    Κασετίνες
    Τετράδια
    Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά
    Χρωματιστοί μαρκαδόροι
    Στυλό
    Γόμες
    Ξύστρες
    Διαβήτες/Χάρακες

 ethnos.gr

Από το Blogger.