Γεμάτα τα λιμάνια αλλά... εγκράτεια στη διάρκεια: «Ψαλιδίζουν» τις διακοπές τους οι Έλληνες λόγω ακρίβειας - Μένουν λιγότερες ημέρες και «κόβουν» απολαύσεις

Τι και αν σχηματίζονται ουρές τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά από τους αδειούχους του Αυγούστου που εγκαταλείπουν το κλείνον άστυ με προορισμό τα νησιά, οι τσουχτερές τιμές τόσο σε ναύλα όσο και σε διαμονή και φαγητό προκαλούν προβληματισμό στους ταξιδιώτες που αναγκάζονται να ψαλιδίσουν τις διακοπές τους.

Δυο τρεις ημέρες το πολύ οι διακοπές

«Πάμε για 5 ημέρες Σύρο. Πολύ ακριβά. Όποιος δεν έχει κλείσει νωρίτερα θα δυσκολευτεί οικονομικά, όλοι έχουν κόψει μέρες», ανέφερε ένας πολίτης στο OPEN, ενώ ένας άλλος τόνισε «έχουμε κλείσει να μείνουμε για 4 ημέρες. Ένας απλός πολίτης δεν μπορεί να βγει με τον μισθό που παίρνει».

«Ψαλίδι» και στους καφέδες

Περικοπές, όμως, δεν γίνονται μόνο στις ημέρες παραμονής στο νησί και τους προορισμούς διακοπών αλλά και στα υπόλοιπα καθημερινά έξοδα. «Οι καταναλώσεις των επισκεπτών μας δεν είναι ικανοποιητικές για να μπορούν να στηρίξουν τα μαγαζιά που περίμεναν τόσο πολύ την τουριστική σεζόν. Κοιτάνε καταλόγους και δεν κάθονται στα μαγαζιά. Οι παροχές που έχουν στα ξενοδοχεία, επειδή έχουν πακέτα διακοπών δεν τους αφήνουν περιθώρια να καταναλώσουν έξω. Θα πιουν ένα νερό, ένα χυμό, ένα καφέ και μια σαλάτα στα τέσσερα», τόνισε στο OPEN, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη. 

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια και τους δρόμους - Πληρότητα και στα ΚΤΕΛ

Την ίδια ώρα, αυξημένη ήταν η επιβατική κίνηση το Σάββατο, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου καθώς η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου είναι σε πλήρη εξέλιξη. Αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να αναχωρήσουν από τα λιμάνια της Ραφήνας, του Λαυρίου και του Πειραιά πάνω από 100.000 επιβάτες. Μόνο το Σάββατο έφυγαν πάνω από 40.000 επιβάτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, το Σάββατο, ήταν προγραμματισμένα από το λιμάνι του Πειραιά 25 δρομολόγια, από το λιμάνι της Ραφήνας 9 απόπλοι πλοίων και από το λιμάνι του Λαυρίου 10 δρομολόγια.

Την Παρασκευή 4/8, πραγματοποιήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη 23 δρομολόγια με 27.652 επιβάτες και 5.436 οχήματα, για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 42 δρομολόγια με 9.316 επιβάτες με 1112 οχήματα.

Από το λιμάνι του Λαυρίου, αναχώρησαν την ίδια μέρα 11 πλοία με 2962 επιβάτες και 859 οχήματα, ενώ από τον λιμένα της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 17 δρομολόγια με 8.561 επιβάτες και 2086 οχήματα.
Αυξημένη η κίνηση στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου – Πληρότητα και στα ΚΤΕΛ

Αυξημένη ήταν και η κίνηση στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου με μικρές καθυστερήσεις να υπάρχουν στα διόδια της Ελευσίνας.

Και στην Αθηνών – Λαμίας, στα διόδια Αφιδνών ήταν  πυκνή η ροή των οχημάτων χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, με μεγάλη πληρότητα αναχωρούν και τα υπεραστικά λεωφορεία.

ethnos.gr

Από το Blogger.