Πάλι πιέζουν για μαζικούς εμβολιασμούς: Εγκρίθηκε το νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από την Pfizer

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα Παρασκευή (1.9.2023) το προσαρμοσμένο εμβόλιο Comirnaty XBB.1.5 που ανέπτυξε η BioNTech / Pfizer για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, προχωρώντας στην τρίτη προσαρμογή του σκευάσματος ώστε να ανταποκριθεί, όπως λένε, στις νέες παραλλαγές.

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία έχει τελειώσει προ πολλού συνεχίζεται να δημιουργείται ένα κλίμα φόβου ότι κάτι πολύ άσχημο θα έρθei το χειμώνα (και σε αυτό τον τομέα) και συνεχίζουν να προωθούν τα αμφιλεγόμενα εμβόλια κατά του κορωνοϊού παραβλέποντας ότι τα αποτελέσματα τους ήταν πενιχρά και θεωρούνται ύποπτα για πολλούς θανάτους και παρενέργειες σε όλο τον κόσμο.

Αυτό ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, προειδοποιώντας παράλληλα ότι το φθινόπωρο και τον χειμώνα έρχεται ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» κορωνοϊού και εποχικής γρίπης, το οποίο θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή.

Το εμβόλιο Comirnaty XBB.1.5 σηματοδοτεί ακόμη ένα σημαντικό ορόσημο στην καταπολέμηση της ασθένειας του κορονοϊού. Έχει εγκριθεί για ενήλικες, παιδιά και βρέφη άνω των 6 μηνών.

Σύμφωνα με το προηγούμενες συστάσεις του EMA και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), ενήλικες και παιδιά ηλικίας από 5 ετών που χρειάζονται εμβολιασμό θα πρέπει να λαμβάνουν μία εφάπαξ δόση, ανεξάρτητα από το ιστορικό εμβολιασμού τους για την COVID-19.

«Χαιρετίζω αυτήν την πολύ έγκαιρη έγκριση του προσαρμοσμένου εμβολίου για την COVID, το οποίο θα στοχεύει σε αναδυόμενες και εξαπλούμενες παραλλαγές. Η COVID-19 θα κυκλοφορεί παράλληλα με την εποχική γρίπη κατά την επερχόμενη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι», υπογραμμίζει η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

Σημειώνει επίσης ότι «αυτή η πιθανή διπλή απειλή θα θέσει τα ευάλωτα άτομα σε αυξημένο κίνδυνο και θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Ο εμβολιασμός είναι το πιο αποτελεσματικό μας εργαλείο κατά των δύο ιών, και ως εκ τούτου ενθαρρύνω όλους όσοι το δικαιούνται , ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους, να ακολουθήσουν τις επιστημονικές συστάσεις και να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό». 

pronews.gr

Από το Blogger.