Στη Σπόρτινγκ ο Αλεξανδρόπουλος με 4.5 εκατ. ευρώ και 30% ποσοστό μεταπώλησης!

Οριστική είναι η συμφωνία πλέον ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Σώτηρη Αλεξανδρόπουλο. Οι δύο πλευρές μετά από διαπραγματεύσεις διαρκείας έφτασαν σε συμφωνία και ο νεαρός χαφ ετοιμάζεται για να φύγει από την χώρα μας, προκειμένου να μεταβεί στην Πορτογαλία.

Οι πράσινοι θα λάβουν άμεσα 4,5 εκατ. ευρώ για τον ποδοσφαιριστή και διατηρούν και ποσοστό μεταπώλησης ύψους 30%. Το deal ενδεχομένως να είχε κλείσει νωρίτερα, αλλά οι πράσινοι ήταν κάθετοι αναφορικά με το ποσοστό που θα έπαιρναν σε επόμενη πώληση του ποδοσφαιριστή. Η μεταγραφή αυτή μάλιστα είναι η δεύτερη πιο ακριβή στην ιστορία του τριφυλλιού, με την πρώτη να είναι αυτή του Σισέ στη Λάτσιο έναντι 5.8 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση να πωληθεί ο Αλεξανδρόπουλος, έπαιξε και η επιθυμία του νεαρού να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Άλλωστε με την πρόταση της Βερόνα δεν ήταν τόσο ζεστός, ωστόσο η Σπόρτινγκ και το πορτογαλικό πρωτάθλημα είναι άλλο επίπεδο.

Η Σπόρτινγκ, η αλήθεια είναι ότι είχε εδώ και πολύ καιρό στα ραντάρ της τον νεαρό χαφ. Παρακολουθούσε στενά την πορεία του και θεώρησε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει την κίνησή της. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είχε απαντήσει αρνητικά στην πρόταση των 4 εκατ. ευρώ και αρνήθηκε να τον παραχωρήσει με ποσοστό μεταπώλησης μόλις 10 %, ενώ όταν οι Πορτογάλοι αποδέχθηκαν το 30% μεταπώλησης, η συμφωνία οριστικοποιήθηκε.

 

Από το Blogger.