Σήμερα η κλήρωση του πρωταθλήματος της Basket League και για το 3ο Super Cup

Το ελληνικό, επαγγελματικό μπάσκετ μετράει αντίστροφα για τη νέα σεζόν καθώς σήμερα Τρίτη (30/8) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση τόσο για το νέο Πρωτάθλημα της Basket League όσο και για το 3ο Super Cup. Όπως έκανε γνωστό ο ΕΣΑΚΕ, η διοργάνωση του Super Cup θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο με τον Κολοσσό να παίρνει τη θέση της Λάρισας ως ο 5ος του περσινού Πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση ανέφερε: «Η αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ της σεζόν για το επαγγελματικό μπάσκετ αρχίζει την Τρίτη (30/8) με την διεξαγωγή των κληρώσεων του 3ου Super Cup και της κανονικής περιόδου του 31ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Το Super Cup μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (29/8) συνεδρίαση του θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο, στο κλειστό γυμναστήριο της Καλλιθέας το Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Οκτωβρίου με την συμμετοχή των πρώτων τεσσάρων ομάδων της τελικής βαθμολογίας της Basket League της προηγούμενης σεζόν. Του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου Ελλάδας Ολυμπιακού και των Παναθηναϊκού, Προμηθέα και του «οικοδεσπότη» Κολοσσού H Hotels (που ως 5ος της τελικής βαθμολογίας παίρνει την θέση της τέταρτης Λάρισας).

Η έναρξη της νέας Basket League της αγωνιστικής περιόδου 2022-23, που υπόσχεται θέαμα και δυνατό ανταγωνισμό, θα γίνει, μια εβδομάδα αργότερα, το Σάββατο 8/10.

Η διαδικασία των κληρώσεων θα πραγματοποιηθεί αύριο με ώρα έναρξης τις 12:00 στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ παρουσία όσων εκπροσώπων ομάδων το επιθυμούν, ενώ οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των ΚΑΕ θα την παρακολουθήσουν διαδικτυακά. Θα υπάρχει άμεση ενημέρωση για τις κληρώσεις από την ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ www.esake.gr

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου η ΑΕΚ λόγω κωλύματος έδρας για την 7η και 9η αγωνιστική θα πάρει ειδικό κλειδάριθμο, ενώ κλειδάριθμό λόγω γειτνίασης θα πάρουν ο Απόλλων και ο Προμηθέας Πάτρας».
Από το Blogger.