«Ρωσική ρουλέτα» για τον Λιόλιο η εθνική ομάδα

Για τον Βαγγέλη Λιόλιο η επιτυχία της εθνικής ανδρών πρέπει να είναι μονόδρομος…

Είναι γεγονός ότι η εθνική ομάδα των ανδρών θεωρείται το απόλυτο φαβορί για το Eurobasket 2022. Η παρουσία του super star, Γιάννη Αντετοκούνμπο, στη μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή του μπάσκετ προσδίδει αίγλη και κύρος στην ελληνική ομάδα. Και ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ γνωρίζει άριστα ότι ενδεχόμενη επιτυχία «κλείνει τα στόματα» όλων όσων θελήσουν ν’ ασκήσουν κριτική. Αφενός για τις μεταβολές που παρατηρούνται στα εγχώρια πρωταθλήματα και αφετέρου, για τη μέτρια πορεία των υπόλοιπων εθνικών ομάδων.

Μονόδρομος για τον Λιόλιο η κατάκτηση της πρωτιάς

Ακολουθώντας την ίδια «συνταγή» μ’ αυτή του Γιώργου Βασιλακόπουλου σε πολλές αποφάσεις που έχει λάβει, ο Βαγγέλης Λιόλιος προφανώς φέρνει στο μυαλό του το Eurobasket του 1987. Στη διοργάνωση που ο πρώην πρόεδρος έγινε ο απόλυτος πρόεδρος του αθλητικού κινήματος και η εθνική ομάδα μπάσκετ η «επίσημη αγαπημένη» όλων των Ελλήνων. Σκεφτείτε, βεβαίως, αν η πρωτιά για το ελληνικό μπάσκετ έρθει εκτός έδρας το σημαντικό αντίκτυπο στο «χρηματιστήριο».
Αυτός είναι και ο λόγος που διατηρεί μια πιο στενή σχέση με την οικογένεια Αντετοκούνμπο, δεδομένου ότι ο Γιάννης θα αποτελέσει το «κερασάκι στην τούρτα» της διοργάνωσης. Ο «Greek Freak», από τη μία, ταλαιπωρείται από τραυματισμό – όπως άλλωστε και ο Παπαγιάννης – κι από την άλλη, ακούει χωρίς δισταγμό τις οδηγίες του assistant coach του Μάικ Μπούντενχολζερ, Τζος Οπενχάιμερ. Ο οποίος αποτέλεσε βασικό όρο των Μιλγουόκι Μπακς για τη συμμετοχή του Γιάννη στο Eurobasket.

Συμπερασματικά, λοιπόν, ο Βαγγέλης Λιόλιος προσέλαβε έναν από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές, τον Δημήτρη Ιτούδη και έφερε τον super star του ΝΒΑ στην ομάδα, προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητές κατάκτησης της πρωτιάς. Αν, εν τέλει, η ελληνική ομάδα επιτύχει το στόχο, τότε ο νυν πρόεδρος θα καταφέρει τόσο να ξεφύγει από τη «σκιά» του προκατόχου του όσο και να ανεβάσει τη φήμη του ως αθλητικού παράγοντα.

referees.gr

Από το Blogger.