Γκατσίνοβιτς: Το γήπεδο στη Φιλαδέλφεια, με τους οπαδούς στις εξέδρες, μας δίνει έξτρα ενέργεια!

Συνέντευξη στον «Δικέφαλο Αετό» παραχώρησε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, μίλησε για τη δυναμική της «Αγιά Σοφιάς», την πορεία της ομάδας και τη δική του απόδοση. Ο Σέρβος χαφ, τόνισε πως η Νέα Φιλαδέλφεια δίνει ώθηση στην ΑΕΚ: «Σίγουρα, είναι κάτι που έχω ξαναπεί. Το νέο γήπεδο είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς και θα πρέπει να το εκμεταλλευόμαστε, όπως το κάναμε στο ματς με τον Ατρόμητο, αλλά και στον πρώτο αγώνα με τον Ιωνικό. Για να πω την αλήθεια δεν αισθανόμουν πολύ καλά πριν το παιχνίδι, αλλά το γήπεδο αυτό με τους οπαδούς στις εξέδρες, μας δίνει μια έξτρα ενέργεια. Αυτό μας βοηθάει να παλεύουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό και να μην τα παρατάμε. Μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να μαχόμαστε για να σκοράρουμε και στο τέλος τα καταφέραμε».

Από εκεί και πέρα ο Σέρβος χαφ, που μίλησε στο πλαίσιο του αγώνα με τον Ατρόμητο, αναγνώρισε πως η εμφάνιση μπορεί να μην ήταν καλή, αλλά υπογράμμισε πως είναι σημαντικό η ΑΕΚ να παίρνει νίκες ακόμα και σε τέτοιες μέρες. «Ναι το πιστεύαμε. Θεωρώ πως αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική για μας. Θέλω να είμαι τίμιος και να πω ότι δεν κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι όπως στα προηγούμενα ματς, αλλά είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Παλέψαμε μέχρι το τέλος και αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο, πρέπει να νικάμε σε τέτοια παιχνίδια, όπως το κάναμε απέναντι στον Ατρόμητο. Είμαι πραγματικά υπερήφανος για την ομάδα που τα καταφέραμε στο φινάλε. Είναι πολύ σημαντικό ακόμα και όταν δεν παίζεις τόσο καλά, να καταφέρνεις να παίρνεις τις νίκες».

Οι αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη νίκη την περασμένη Κυριακή. Τρεις από αυτές συμμετείχαν ενεργά καθώς για να έρθει η λύτρωση μέσω της εύστοχης εκτέλεσης πέναλτι του Άμραμπατ στο 94′, είχε προηγηθεί το γέμισμα του Γιόνσον και η ανατροπή του Μάνταλου από τον Μαυρομμάτη. Ο Αργεντινός τεχνικός είχε περάσει και τους τρεις στο δεύτερο μέρος και ο Γκατσίνοβιτς στάθηκε στο γεγονός ότι όλοι οι παίκτες του ρόστερ είναι χρήσιμοι.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι βοηθάνε όλοι. Και στα προηγούμενα παιχνίδια όποιοι και να ήρθανε ως αλλαγή από τον πάγκο, έδωσαν πάντα κάτι στην ομάδα και αύξησαν τον ρυθμό. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε τόσο καλούς παίκτες στον πάγκο. Ξέρω ότι όλοι θέλουν να παίζουν και να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα. Δεν είναι εύκολο να είσαι στον πάγκο. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο ενεργούν όταν μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή σε κάθε παιχνίδι είναι πολύ καλός και είναι σημαντικός για όλη την ομάδα. Φυσικά η σεζόν θα είναι μεγάλη και θα χρειαστεί να γίνει αρκετό rotation στα παιχνίδια. Αλλά όπως βλέπετε, έχουμε αρκετούς παίκτες στο ρόστερ με συνέπεια να μπορούμε να προχωρούμε σε αυτό το rotation χωρίς προβλήματα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Σέρβο μέσο, η ενότητα και το πάθος, δηλαδή δύο από τις βασικές αρχές της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας του Αλμέιδα, είναι τα κλειδιά για να παραμείνει η ΑΕΚ στην καλή της πορεία. Είναι κάτι άλλωστε που τονίζει συνεχώς στους παίκτες του ο «Πελάδο», ο οποίος θέλει να βλέπει σε καθημερινή βάση τους ποδοσφαιριστές του να διαθέτουν αυτή τη νοοτροπία και να τη βγάζουν μέσα στα ματς.

«Για να συνεχίσουμε αυτό το νικηφόρο σερί θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι ως ομάδα και να παλεύουμε όπως και στο ματς με τον Ατρόμητο ακόμα και αν δεν παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που θα μπορούσαμε. Θέλω να πω ότι υπήρξαν ματς που πράγματι παρουσιάσαμε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και νικήσαμε. Με τον Ατρόμητο δεν πιάσαμε μια υψηλή απόδοση, αλλά παρ’ όλα αυτά πάλι καταφέραμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αλλά αυτό είναι το κλειδί. Καταφέραμε και ήμασταν ενωμένοι ως σύνολο και όλοι μαζί παλέψαμε για τη νίκη», είπε ο Γκατσίνοβιτς.

Όσο για το πως αισθάνθηκε που σημείωσε το πρώτο ιστορικό γκολ στην OPAP Arena στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, κλείνοντας συμπλήρωσε: «Ναι, ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για μένα. Και για όλους φυσικά στην οικογένεια της ΑΕΚ. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος της ιστορίας».

Από το Blogger.