Τα ρουσφέτια που ζητούσε ο Μίχος από αστυνομικούς

Άντρας ισχυρίζεται ότι είχε καταγγείλει στην αστυνομία μήνες πριν ότι το κορίτσι ήταν ανήλικο.

Πολλά ερωτηματικά για την υπόθεση της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας από τον Ηλία Μίχο προκαλεί η κατάθεση ενός άνδρα στις Αρχές.

Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews, ένας 39χρονος που διαμένει στο Ηράκλειο Αττικής, και είναι ιδιωτικός υπάλληλος βρίσκεται στη λίστα με τους 213 που συνομιλούσαν με το προφίλ του μικρού κοριτσιού.

Όπως υποστηρίζει ο 39χρονος, όταν ξεκίνησε να συνομιλεί με την 12χρονη στο blindchat αντιλήφθηκε ότι ήταν ανήλικη και αμέσως επικοινώνησε με την ΕΛ.ΑΣ. Ο ίδιος σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έδωσε τα στοιχεία του στους αστυνομικούς και περιέγραψε όσα του έγραφε η 12χρονη. Ο ίδιος μάλιστα κατέθεσε ότι όλα αυτά συνέβησαν αρκετούς μήνες πριν την αποκάλυψη της υπόθεσης, γεγονός το οποίο εγείρει ερωτήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης. 

Παράλληλα, οι έρευνες φαίνεται ότι καθυστερούν, καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα περισσότερα κινητά από τα οποία έγιναν οι συνομιλίες, είναι τα λεγόμενα «πακιστανικά», δηλαδή έχουν εικονικούς ιδιοκτήτες. Αυτό σύμφωνα με τις αρχές κάνει την διαδικασία της έρευνας χρονοβόρας, ενώ δεν αποκλείεται τελικά να μην αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των στοιχείων των ατόμων που ασέλγησαν πάνω στο παιδί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα πέντε τηλέφωνα τα οποία φαίνονταν να ανήκουν σε γυναίκα κάτοικο των δυτικών προαστείων. Η γυναίκα εντοπίστηκε και ανέφερε ότι τα καρτοτηλέφωνα πιθανότατα ήταν ανάμεσα σε αυτά που της έκλεψαν το 2018 έξω από το Μετρό Ομόνοιας, όταν εργαζόταν σε εταιρεία τηλεφωνίας και όλες οι κάρτες ενεργοποιούνταν στο όνομά της.

Ζητούσε ρουσφέτια από τους αστυνομικούς

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο Alpha, ο Μίχος ζητούσε «χάρες» από αστυνομικούς, ενώ την ίδια ώρα, κάποιοι φαίνεται ότι τον επισκέπτονταν στο μαγαζί του. Ο ίδιος μάλιστα ζητούσε «χάρες» και ρουσφέτια.

Συνομιλία τον Σεπτέμβριο του 2021, με άτομο που έχει αποθηκευμένο στις επαφές του ως Υπασπιστή:

Μίχος: Μήπως είδες κάτι για την κλήση;

Υπασπιστής: Δεν ξέρω κανέναν εκεί. Έχουν αλλάξει όλοι.

Μίχος: Οκ.

Υπασπιστής: Αν ρωτάς τη γνώμη μου, πήγαινε να κάνεις μια ένσταση. Βέβαια αν ήμουν διοικητής θα την απέρριπτα πάλι, γνώμη μου!

Στις 25/10/2021, ο 53χρονος είχε συνομιλία με τον ίδιο για μια κάρτα Δακτυλίου:

Μίχος: Σε περιμένω από το μαγαζί. Με την κάρτα δακτυλίου τι κάνουμε;

Υπασπιστής: Προς το παρόν στάση αναμονής!

Μίχος: Πότε θα περάσεις;

Υπασπιστής: Έχει λίγο πίεση η δουλειά!

Ο 53χρονος επανέρχεται στις 2/11/2021 επανήλθε με νέο μήνυμά του σχετικά με το θέμα:

Μίχος: Καλημέρα και καλό μήνα! Όλα καλά; Έχεις νέα με την κάρτα;

Υπασπιστής: Καλημέρα! Καλά. Κανένα νέο από άδεια δακτυλίου. Μετά από κάνα 20ημερο το αίτημα.

Μίχος: Οκ. Πότε θα περάσεις;

Υπασπιστής: Είμαστε λίγο πιεσμένοι από χρόνο! Θα μιλήσουμε!

Σε επόμενη συνομιλία του με το ίδιο άτομο, τον Νοέμβριο του 2021, το θέμα συζήτησης είναι ένα ραντεβού στη ΓΑΔΑ:

Υπασπιστής: Χαίρεται! Αύριο ή Τρίτη πρωί μέχρι τις 09:30 σε αμφότερες περιπτώσεις θα πας στον …στη ΓΑΔΑ για το θέμα σου!

Μίχος: Όλα καλά;

Υπασπιστής: Μια χαρά!

Μίχος: Με τις κάρτες έγινε τίποτα;

Υπασπιστής: Αρνητικό

Μίχος: Οκ. Πώς θα ξέρω αν θα πάω αύριο στη ΓΑΔΑ; Αύριο μπορώ να πάω;

Υπασπιστής: Αύριο η Τρίτη

Μίχος: Θα μπορέσεις αυτή τη εβδομάδα να περάσεις από μαγαζί;

Στις 15/10/2021 ο 53χρονος ευχαριστεί για τις κάρτες και καλεί το ίδιο άτομο στο κατάστημά του. «Ευχαριστώ πολύ για τις κάρτες. Όταν μπορέσεις πέρνα από το μαγαζί να τα πούμε», του αναφέρει χαρακτηριστικά.

Tην ίδια ώρα, νέα μηνύματα-σοκ έρχονται στο «φως» που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο δρούσε ο Μίχος και κανόνιζε τα ραντεβού της φρίκης στη 12χρονη. Ο 53χρονος μάλιστα, φέρεται ότι κρατούσε  πολλές ώρες της ημέρας το κινητό της 12χρονης και κανόνιζε τα ραντεβού.

«Κάποιοι λέγανε «όχι, είναι πολλά» και λέγανε «πενήντα». Ο Μίχος ζητούσε εξήντα, κάποιες φορές και εβδομήντα και εκείνοι απαντούσαν “όχι, είναι πολλά, πενήντα”» αναφέρει στην κατάθεσή της η 12χρονη.

«Δεν κρατούσα ποτέ χρήματα, τα έπαιρνε όλα ο Μίχος. Μόνο όταν δούλευα μου έδινε τα δέκα ευρώ που καθάριζα» προσθέτει η ανήλικη.

Τα ραντεβού κλείνονταν μέσω Blindchat, Viber ακόμα και τηλεφωνικά. Για τον λόγο αυτό μάλιστα ο Ηλίας Μίχος είχε αγοράσει στη μικρή μέχρι και I-phone.

Μίχος: Φεύγω σε δουλειά. Αύριο τα λέμε για δουλειά

12χρονη: Καλά.

Μίχος: Σε ραντεβού πήγες; Να μου δώσεις τα μισά…

Μάλιστα είχε δασκαλέψει το παιδί να του βρει το IBAN της μητέρας της για να βάζει εκεί τα μικροποσά που κέρδιζε από τις γυμνές φωτογραφίες της 12χρονης.

«Η μητέρα μου είχε ένα βιβλιαράκι κι έλεγε απ’ έξω το όνομα της Τράπεζας. Ο Μίχος μου είχε πει ότι εκεί θα υπάρχει το IBAN που ξεκινάει από GR και μετά είχε πολλούς αριθμούς» είχε καταθέσει η 12χρονη.

newsbreak.gr

Από το Blogger.